Timber još nije ni kročio na Emirates, ali je već pronašao način da fascinira Artetu i navijače

Sjajno pojačanje za Arsenal

Timber još nije ni kročio na Emirates, ali je već pronašao način da fascinira Artetu i navijače

Esmer Oštraković

Nakon što su i zvanično predstavili Kaija Havertza kao novo pojačanje, čelnici Arsenala završavaju još dva transfera.

Radi se naravno o Declanu Riceu za kojeg je samo pitanje trenutka kada će biti predstavljen kao novi igrač tima sa Emiratesa.

Osim njega u Arsenal će doći i fudbaler Ajaxa, Jurrien Timber, za kojeg će Arteta izdvojiti oko 45 miliona eura.

Pronašao je Imbter način da odmah impresionira svog novog trenera, čak i prije nego je uopšste došao na Emirates.

Naime, iako ima još nekoliko sedmica slobodno jer je nastupao na završnom turniru Lige nacija sa Nizozemskom, Timber je sve to prekinuo.

Kako javljau mediji iz Nizozemske on se vratio na treninge sa Ajaxom, a razlog je taj što želi što spremniji da se priključi svom novom timu.

Oglasi

Ne želi Timber da sjedi na klupi, nego želi da se što prije nametne svom novom treneru i da ima važnu ulogu u ekipi sledeće sezone.

Uprava Arsenala radi sjajan posao u ovom prijelaznom roku, ali čini se da je to tek priprema za ono što narednog ljeta očekuje navijače ovog tima.

Kako prenose brojni engleski mediji, čelnici tima iz Londona već sada razmišljaju o tome da narednog ljeta svim silama krenu po Kyliana Mbappea.

Kako prenose engleski mediji, već je spreman "paket" za predstavnike napadača PSG-a, a uprava Arsenala razmatra da li da ga pošalje odmah ili tokom naredne godine.

Mbappe je u PSG stigao 2017. godine, ali je umalo potpisao za Arsenal jer ga je Wenger na sve načine pokušao dovesti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Teško je očekivati da će Arsenal ove godine poslati ponudu za Mbappea jer su već potrošili dosta novca za Havertza, te će potrošiti još više na Ricea.

Njemački reprezentativac je stigao u Arsenal za 65 miliona funti, dok će Declan Rice biti plaćen čak 105 miliona funti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije