Arteta konačno prelomio: U januaru stiže veliko pojačanje za Topnike

Konačno dolazi vezni nogometaš

Arteta konačno prelomio: U januaru stiže veliko pojačanje za Topnike

Esmer Oštraković

Arsenal će u januaru krenuti po veznog nogometaša, te je to jedan od dva prioriteta za Mikela Artetu u ovom prijelaznom roku. Druga je naravno krilna pozicija, gdje želi dovesti igrača koji će biti konkurencija Bukayu Saki.

Nakon što su u završnici prošlog prijelaznog roka htjeli dovesti Douglasa Luiza iz Aston Ville, ovaj put je njihov fokus nešto drugačiji.

Ovaj put Arsenal se okrenuo dovođenju nogometaša Leicestera, Yourija Tielemansa, za koje su već pokazali određeni interes.

Nogometaš iz Belgije je otvoreno rekao kako neće produžiti ugovor sa Leicesterom, te da favorizuje prelazak u Arsenal u odnosu na bilo koji drugi klub.

Ipak, Topnici neće čekati narednu sezonu kako bi ga doveli, već će platiti određenu sumu novca Leicesteru jer je Arteti potrebna širina u ekipi.

Imati će Arsenal konkurenciju za dovođenje Tielemansa i vidu jednog kluba iz Engleske, te dva italijanska tima.

Oglasi

Trener Leicestera, Brendan Rodgers hvalio je svog nogometaša prošle sedmice i govorio je kako se nada da će ostati u ekipi.

"On je fantastičan profesionalac i iako smo sjvesni situacije oko ugovora, on daje svoj maksimum sve vrijeme. Nadamo se da će ostati, ali odluka je samo njegova", rekao je Rodgers.

Za njegove usluge se prošlog ljeta raspitivala i Barcelona, kao i Manchester United, ali najveće šanse za dovođenje Tielemansa ima Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tielemans je upisao 173 nastupa za Leicester u svim takmičenjima, te je postigao 27 golova i upisao 25 asistencija.

Naravno on radi jako dobar posao u defanzivnom dijelu igre svoje ekipe, te bi bio od velike koristi ekipi Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi