Na Goodisonu smo večeras vidjeli najbolji gol sezone, a čaroliju je izveo Youri Tielemans

Golčina veznjaka Leicestera

Na Goodisonu smo večeras vidjeli najbolji gol sezone, a čaroliju je izveo Youri Tielemans

Endin Čaušević

Leicester je večeras na gostovanju kod Evertona došao do veoma važne pobjede s kojom je klub s King Powera konačno pobjegao sa začelja tabele Premiershipa, a junak je bio Youri Tielemans koji je postigao spektakularan gol u večerašnjoj utakmici na Goodisonu.

Leicester ove sezone ne blista previše u Premiershipu i pred večerašnju utakmicu protiv Evertona ovaj tim bio je pretposljednji na tabeli i bilo je jasno koliko žele večeras da dođe do tri boda.

Na Goodisonu smo gledali dosta zanimljivu utakmicu u kojoj su gosti na kraju uspjeli da dođu do pobjede, a u centru pažnje našao se Tielemans koji je zabio fenomenalan gol za vodstvo Leicestera.

Leicester je do vodsta došao u samom finišu prvog poluvremena kada je Maddison asistirao za Tielemansa, a belgijski veznjak zabio je nevjerovatan pogodak za vodstvo gostiju od 1:0.

Mnogi smatraju da smo već sada vidjeli najbolji gol ove sezone u Premiershipu i da će teško neko do kraja sezone uspjeti da nadmaši ovu majstoriju koju je večeras izveo Tielemans.

Golčinu Tielemansa s Goodisona možete pogledati OVDJE i uživati.

Oglasi

U drugom poluvremenu Everton je pokušao da dođe do izjednačenja i izbjegne poraz pred svojim navijačima, ali to nije uspio.

Leicester je u finišu utakmice stavio tačku na ovaj meč kada je došao do drugog gola. Maddison je ponovo bio asistent, a gol za konačnih 2:0 za Leicester zabio je Barnes.

Pogodak Barnesa za konačnih 0:2 pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon večerašnjeg meča Leicester je skočio na čak 13. mjesto i sada ima 14 bodova, dok je Everton pao na 15. poziciju i ima također 14 bodova.

Oba tima će do kraja prvog dijela sezone odigrati još po jednu utakmicu narednog vikenda. Leicester će u goste West Hamu, dok Everton očekuje gostovanje ekipi Bournemoutha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi