Arteta otkrio zašto Guendouzi nije igrao: Igrači koji se znaju ponašati, oni igraju

Jasan stav Španca

Arteta otkrio zašto Guendouzi nije igrao: Igrači koji se znaju ponašati, oni igraju

Esmer Oštraković

Arsenal je jučer ostvario pobjedu na domaćem terenu protiv Newcastlea, a rezultat je bio 4:0.

Ipak, ono što je začudilo sve jeste to da Guendouzi nije bio u sastavu Topnika za ovu utakmicu.

Nakon utakmice Mikel Arteta objasnio je zašto mladi Francuz nije bio u timu, te je samim tim poslao poruku i ostalim igračima.

"Razlog je samo jedan, a to je moje moje mišljenje. Moj stav je taj da igrači koji treniraju bolje i koji se bolje ponašaju mogu da više pokaži, te da pomognu timu na terenu. Takvi igrači su bili odabrani za utakmicu protiv Newcastlea", rekao je Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako prenose mediji iz Engleske, Arteta je na mini pripremama imao problema sa Guenduzijem oko njegovog treniranja, a sve se prenijelo i na još jednu svađu u hotelu.

Top Komentari

aazz
Tako je majstore. Odigraju tri utakmice i odma se dignu nesto, hoce da budu veci od trenera. Trener se mora postovat i biti veci od svakog igraca samo tako ekipa moze imat uspjeh.
3 0
Maestro
Ovde treba čvrsta ruka a Arteta se očigledno tako postavio ne treba dati pardona nikome
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi