Arteta objasnio zašto Gabrielovo igranje rukom nije penal, svi pokušavaju shvatiti šta je htio reći

Čudna izjava Španca

Arteta objasnio zašto Gabrielovo igranje rukom nije penal, svi pokušavaju shvatiti šta je htio reći

Esmer Oštraković

U utorak su prvu utakmicu u okviru četvrtfinala Lige prvaka na Emiratesu u Londonu odigrali Arsenal i Bayern iz Minhena. Pobjednika nije bilo, a konačan rezultat bio je 2:2.

Putnik u polufinale tako će biti poznat nakon revanš utakmice, a obje ekipe imaju jako dobre šanse za prolaz dalje.

Topnici su u prvoj utakmici sjajno krenuli, te su na otvaranju susreta došli do vodstva. Saka je postigao gol. Ipak, Bayern je uspio napraviti preokret i činilo se da će uspjeti ostvariti pobjedu na Emiratesu.

Da se to ne dogodi pobrinuo se Trossard koji je petnaestak minuta prije kraja susreta nakon sjajne asistencije Jesusa pogodio za poravnanje i tako je spasio Arsenal dosta težeg posla u revanšu.

Mnogo prašine podiglo je suđenje Nyberga nakon ove utakmice, a iz oba tabora su smatrali da su oštećeni i da im nisu dosuđeni penali na ovoj utakmici.

Oglasi

Naime, iz Arsenala smatraju da je Saka bio fauliran od strane Neuera u 95. minuti, dok su se iz Bayerna žalili da nije dosuđen penal kada je Gabriel uzeo loptu u ruke.

Arteta je na press konferenciji pred utakmicu sa Aston Villom odlučio da se dotakne upravo te situacije kada nije dosuđen penal za Bayern.

"Vidio sam to. Kako i ne bi kada su gosti burno reagovali", rekao je trener Arsenala, te je nastavio:

"Mislim da se sudio koristio zakonom. A on kaže da u tom slučaju uzmete zdrav razum u obzir. Kako da nešto iskoristite, ako nemate šta iskoristiti", zagonetno je rekao Arteta.

Tuchel je "rigao vatru" nakon utakmiceArteta objasnio zašto Gabrielovo igranje rukom nije penal, svi pokušavaju shvatiti šta je htio da kaže

Sudija Glenn Nyberg nije dosudio igranje rukom i tako Bayernu odbio jedanaesterac, protestvovali su gosti iz Njemačke, ali je arbitar iz Švedske ostao pri svom.

Oglasi

Thomas Tuchel je "rigao vatru" poslije meča. Kazao je i odlazeći trener Bavaraca šta je sudija rekao njegovim igračima na trenu.

"On govori igračima da je to bila dječja pogreška i da neće dosuditi tako nešto u četvrtfinalu Lige prvaka."

"Ovo je potpuno novi način tumačenja pravila, to je jednostavno nevjerovatno. Boli na ovoj razini", dodao je njemački trener u izjavi poslije utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nybergu je ovo bio tek sedmi meč u Ligi prvaka i prvi u nokaut fazi. U najelitnijem klupskom takmičenju 35-godišnjak je debitovao u sezoni 2023/24.

Podsjećanja radi, Arsenal i Bayern su odigrali 2:2, pa će se putnik u polufinale riješiti na Allianz Areni u srijedu, 17. aprila.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676756549
@Baron22 ovaj Arsenal isti uefavardrid
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi