Arteta ga želi, a sada je objavio fotografiju u dresu Arsenala - Transfer je dogovoren?!

Novi napadač stiže na Emirates?

Arteta ga želi, a sada je objavio fotografiju u dresu Arsenala - Transfer je dogovoren?!

Esmer Oštraković

Jako zanimljivo ljeto je pred nama u kojem će gotovo svi veliki evropski klubovi pokušati što bolje da se pojačaju kako bi u narednu sezonu ušli sa još boljim rosterima nego što je to sada slučaj.

Jedan od klubova koji će sasvim sigurno raditi mnogo na ljeto i kada je riječ o dolascima, ali i odlascima je Arsenal koji se bori za titulu u Premiershipu.

Trenutno su Topnici lideri u Engleskoj, a do kraja sezone čeka ih jako teška borba za trofej sa Manchester Cityjem i Liverpoolom, ali aktivni su igrači ovog kluba i u Ligi prvaka.

Iako su u prvoj utakmici četvrtfinala na domaćem terenu remizirali 2:2 sa Bayernom, jasno je da je sve otvoreno i da imaju jako dobru priliku da izbore prolaz u polufinale ovog takmičenja.

Nakon tog transfer Arsenal se više nije povezivao sa Langom, a razlog je bila povreda koju je zadobio odmah po dolasku u PSV.

Sada je Lang objavio fotografiju u kako trenira i to u dresu Arsenala dok se nalazi u Španiji, a to je ponovo podgrijalo špekulacije i Englezi tvrde da je navodno dogovor jako blizu i da je to ova fotografija samo potvrdila.

Oglasi

Ostaje da vidimo da li će Lang narednog ljeta postati stanovnik Emiratesa ili će sve ostati na novim špekulacijama medija iz Engleske.

Za to će im trebati dosta bolja partija nego što je bila ona prije nekoliko dana na Emiratesu kada nisu bili dovoljno dobri da ostvare pobjedu pred revanš u Minhenu.

Iako traju borbe na terenu, veliki broj klubova "iza scene" dogovara transfere za narednu sezonu, ali i vrši pregovore sa velikim brojem igrača, te agenata.

Rijetko kada se desi da fudbaleri prije prijelaznog roka daju neki "znak" da postoji mogućnost da se transfer desi, ali kako prenose engleski mediji upravo to se sada desilo sa Arsenalom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dugo je Arsenal tokom 2022. godine bio povezivan sa fudbalerom iz Nizozemske, a riječ je o Noi Langu kojeg je Arteta htio dovesti kao zamjenu za Pierra-Emericka Aubameyanga.

Navodno je tada Arteta Langa vidio kao idealnu zamjenu za Aubameyanga, ali se ovaj transfer iz nekog razloga nikada nije dogodio. U međuvremenu je Lang 2023. godine iz Club Bruggea "prodao" u PSV u transferu vrijednom 15 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi