Englezi tvrde: Arteta spremio prvo januarsko pojačanje

Hoće li se svidjeti navijačima?

Englezi tvrde: Arteta spremio prvo januarsko pojačanje

Esmer Oštraković

Arsenal ove sezone igra zaista fantastično i prava je ljepota za oči gledati njihove utakmice.

Da igraju najljbolji nogomet u posljednjih nekoliko godina pokazuje i to što su prvi na tabeli sa četiri boda ispred Manchester Cityja.

Mikel Arteta je konačno povezao sve što je bilo potrebno unutar kluba i ekipe, te sada ubire plodove svega toga i uživa voditi svoju ekipu.

Naravno, svjestan je Arteta da će Guardiola uraditi sve kako bi izbio na prvo mjestu, te da će morati biti konstantan ako želi titulu.

Do sada Arsenalu ide sjajnu. Jedini poraz upisali su protiv Manchester Uniteda, a na toj utakmici viđeno je nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka.

Najlošiju utakmicu u ovoj sezoni Topnici su odigrali u nedelju na gostovanju kod Leedsa, ali su se provukli sa minimalnom pobjedom od 0:1.

Večeras će Arsenal odigrati utakmicu Evropske lige protiv PSV-a, a pobjeda znači ovjeru prvog mjesta i prolazak u narednu fazu takmičenja.

Arteta je, kako prenose engleski mediji, već počeo pripremati spisak pojačanja za januarski prijelazni rok, a prva meta mu je lijevi štoper.

Na toj poziciji trenutno igra Gabriel, ali upravo on je najslabija karika Arsenala u dosadašnjem dijelu sezone jer pravi veliki broj grešaka.

Nakon što su htjeli dovesti Lisandra Martineza koji je proteklog ljeta otišao u Manchester United, sada je Arteta namirisao novog nogometaša na toj poziciji.

Arsenal remain in market for left-sided centre-back. Bid for Lisandro Martinez in summer and understand Calvin Bassey was discussed internally before he joined Ajax. Now one of several clubs monitoring Frankfurt defender Evan Ndicka.https://t.co/kAFxAVfADu

Potražite više informacija na temu Premier league:

Radi se o Evanu Ndicki koji igra sjajno u dresu Eintracht Frankfurta, a obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor, njegov klub će sigurno htjeti zaraditi na svom igraču.

Ostaje da vidimo da li će doći do transfera u januaru, ali sigurno da Arteta i Edu znaju šta žele i to je najbolje pokazao prošli prijelazni rok koji su odradili fenomenalno.

Top Komentari

DamirS
Čeka Arteta da Dr. Gazija da svoju saglasnost
4 1
user1627322078
Naravno u konsultaciji sa Dudicem.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi