Aubameyang nije znao da ga snimaju, pa je rekao iskreno šta misli o Mikelu Arteti

I dalje je ljut na španskog stručnjaka

Aubameyang nije znao da ga snimaju, pa je rekao iskreno šta misli o Mikelu Arteti

Endin Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang je u januaru napustio Arsenal i potpisao je za Barcelonu gdje je odigrao fantastičnu polusezonu.

Aubameyang je briljirao u dresu katalonskog kluba u drugom dijelu sezone i pokazao se kao veliko pojačanje, ali je ljetos sve šokirao odlukom da napusti klub i vrati se u Englesku.

Gaboncu je postalo jasno da nakon dolaska Roberta Lewandowskog više neće biti prvi izbor u napadu, te je u samom finišu prelaznog roka prešao u Chelsea.

Njegov transfer u Chelsea izazvao je bijes navijača Arsenala koji su mu poručili da je na taj način izdao klub čiji kapiten je bio prije samo godinu dana, a sada je član ljutog rivala.

Aubameyang je bio svojevremeno prva zvijezda Arsenala, ali se sve to promijenilo nakon što se zakačio s trenerom Mikelom Artetom nakon što je kasnio na trening, te je tada izbačen iz prvog tima.

Arteta nije računao na Aubameyanga na nekoliko utakmica, a Gabonac je kasnije odlučio da spakuje kofere i napusti klub, te je potpisao za Barcelonu.

Oglasi

Jasno je da mu sve to nije baš lako palo u Arsenalu i da je itekako zamjerio Arteti zašto ga je tako otpisao i suspendovao, te na kraju doslovno otjerao iz londonskog kluba.

Naime, pojavio se i video Aubameyangove izjave na račun Artete i dokaz da ovaj napadač još uvijek nije zaboravio ono što mu je Arteta uradio i jasno je da mu još uvijek zamjera što se postupio na takav način.

"Kada Arteta treba da trenira igrače koji imaju veliki karakter i koji su zvijezde onda se on pogubi i to ne može da uradi. Njemu trebaju samo mladi igrači koji ništa ne govore i samo slušaju šta on priča. Jedino tako može da radi i da misli da nešto stvara", rekao je Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 33-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao četiri meča za Chelsea i uspio je zabiti dva gola.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Walter57
Pokazao ti je kako se ne možeš ponašati, uz to si bio kapiten. Sreća pa te nema...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti