Arteta se izliječio, pa govorio o simptomima korone: Za mene samo običan virus...

Trener Arsenala

Arteta se izliječio, pa govorio o simptomima korone: Za mene samo običan virus...

Trener Arsenala Mikel Arteta bio je prva javna ličnost u Velikoj Britaniji koja se zarazila koronavirusom ili barem za koju se znalo da je zaražen.

Prije 15 dana objavljeno je da je bivši vezista Topnika pozitivan na COVID-19, a prije nekoliko dana otkriveno je i da se potpuno oporavio.

On je već tada dao jednu kraću izjavu za klupsku stranicu u kojoj je kazao kako je simptome ostavio iza sebe i da se potpuno oporavio.

Nekoliko dana poslije govorio je nešto detaljnije o simptomima.

"Što se tiče simptoma, to je za mene bio običan virus. Tri dana sam imao malo višu temperaturu i suhi kašalj, a osjećao sam i neku nelagodu u gurdima. To je bilo to. Uplašio sam se jer kod kuće imam troje djece, ali hvala bogu, oni se nisu zarazili", kaže Španac.

On se vjerovatno zarazio tokom utakmice Evropa lige protiv Olympiakosa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U trenutku kada su me zvali iz kluba da mi saopšte da smo bili izloženi izvorima zarate ja sam već počeo da osjećam simptome. I kada su mi rekli da je vlasnik Olympiakosa obolio od koronavirusa, ja sam bio ubjeđen da ga imam i ja. Znao sam da sutradan imamo meč sa Manchester Cityjem i odmah sam pozvao doktora. Znali smo da smo ja i nekoliko igrača bili izloženi i da smo imali jake simptome. Obavijestili smo Premier ligu i odluka o odgodi mečeva donijeta je jako brzo".

Premiership je u to vrijeme prekinut i za sada nije poznato kada će biti nastavljen. Arsenal se prije prekida nalazio na 9. poziciji sa 40 osvojenih bodova iz 28 odigranih kola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi