Emirates će da gori: Arteta i Ten Hag odredili sastave za današnji derbi

Bez ikakvih kalkulacija

Emirates će da gori: Arteta i Ten Hag odredili sastave za današnji derbi

Esmer Oštraković

Danas se igra veliki derbi engleskog nogometa između Arsenala i Manchester Uniteda, utakmica koja mnogo može donijeti, ali i oduzeti i jednim i drugima.

Arsenal je trenutno lider na tabeli sa 47 osvojenih bodova, ali trenutno imaju dvije utakmice manje i dva bodva više od drugoplasiranog Manhcester Cityja.

Sa druge strane ekipa Manchester Uniteda nalazi se na četvrtom mjestu i ima 39 bodova, koliko ima i trećeplasirani Newcastle United.

Ipak, Manchester United ima utakmicu manje u odnosu na Manchester City i Newcastle, te bi se eventualnom pobjedom na Emiratesu približila gradskom rivali i preskočila Newcastle.

Upravo ove dvije ekipe su u najboljoj formi u ligi u posljednjih pet utakmica. Obje ekipe ostvarile su po četiri pobjede i imaju jedan remi u zadnjih pet utakmica.

Arsenal je u posljednjih pet utakmica postigao jedanaest golova, te je primio tri, dok je Manchester United postigao deset i primio dva gola.

Trener su izveli ono najjače što imaju u ovom trenutku, a vrijedi istaći i da je pojačanje koje je Arsenal doveo iz Brightona, Trossard dobio dozvolu saveza i nalazi se na klupi na ovom susretu.

Arsenal: Ramsdale, Zinchenko, Gabriel, Saliba, White, Xhaka, Partey, Odegaard, Martinelli, Nketiah, Saka

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United: De Gea, Shaw, Martinez, Varane, Wan-Bissaka, McTominay, Eriksen, Rashford, Fernandes, Antony i Weghorst

Možda je jedio iznenađenje u Manchester Unitedu to što je Fred ostao na klupi, a McTominay je dobio šansu da igra od prve minute.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi