Arteta u potpunosti mijenja igrački kadar nakon novog fijaska Arsenala, trojica igrača na meti

Da li će ih uspjeti dovesti?

Arteta u potpunosti mijenja igrački kadar nakon novog fijaska Arsenala, trojica igrača na meti

Endin Čaušević

Arsenal je u četvrtak doživio neočekivan poraz u šesnaestini finala Evropske lige od Olympiakosa, te se oprostio od ovog takmičenja.

Grčki tim je slavio na Emiratesu sa 2:1 nakon produžetaka i tako priredio veliko iznenađenje. No, ovaj poraz je samo još jedan dokaz u nizu da stvari u Arsenalu ne funkcionišu već godinama.

Na velikom udaru se najviše našao španski stručnjak Mikel Arteta koji je krajem prošle godine izabran za novog trenera. Jasno je da Arteti nije lako, no čelnici kluba dali su mu podršku i obećali da će on biti trener i naredne sezone.

Sigurno je da Arteta jedva čeka kraj sezone kako bi na ljeto napravio igrački kadar po svojoj želji. Engleski mediji prenose da se na meti Artete nalaze već trojica igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, veliki problem za Artetu je činjenica da neće imati mnogo novca za pojačanja. Arteta želi dovesti Dayota Upamecana iz Leipziga, Jonathana Taha iz Levertkusena i Jonathana Davida iz Genta, ali finansije su mu veliki problem.

Zbog toga će Arteta morati napraviti novu listu želja kako bi se "uklopio" u transfer ili se nadati nekom prilivu sredstava na kraju sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi