Bio je saigrač Messiju, Ronaldu i Neymaru: "Njima bi bilo svejedno da igraju protiv svojih majki"

Nevjerovatan mentalitet najboljih

Bio je saigrač Messiju, Ronaldu i Neymaru: "Njima bi bilo svejedno da igraju protiv svojih majki"

Edmir Škorić

Kao nogometaš nije napravio previše, iako je igrao za neke velike timove i, između ostalog, bio saigrač Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Neymara.

Priznat ćete, rijetki sretnici imali su tu čast da igraju sa nabrojanim zvijezdama. Arthur Melo (26), na posudbi je u Liverpoolu iz Juventusa, ali zbog povreda njegova karijera stangira.

U dresu Brazila igrao je s Neymarom, u Juventusu sa Ronaldom, a sa Messijem je dijelio svlačionicu u Barceloni.

Sada je govorio o njima i naglasio njihov nevjerovatan mentalitet.

"Neymar, CR7 i Messi, sva trojica imaju nešto zajedničko - pobjednički mentalitet. Bilo da se radi o treningu, prijateljskoj utakmici ili finalu, sva trojica su podešena na najjače. Ne bi im bilo svejedno ni da igraju protiv svojih majki. Neymar je igrač lopte, puno dribla. Cristiano uvijek nađe način da zabije, a Messi je jednostavno vanzemaljac", opisao ih je Brazilac.

"Svako je izvrstan u nečemu, ali ja sam svakog od njih vidio izbliza i izvanredni su po mentalitetu. Ono što oni na terenu rade je nevjerovatno i uglavnom uvijek žele da pobjeđuju, čak i u trenucima kada ni njihovi saigrači nemaju volje za to", rekao je Arthur, prenose britanski mediji.

Oglasi

Veznjak najbolje poznaje Neymara jer je nekoliko puta s njim bio u brazilskoj reprezentaciji i ostali su u kontaktu.

Arthura je Liverpool ljetos posudbio, ali to se na kraju pokazao kao veliki promašaj Redsa. Brazilac muku muči s povredama od dolaska u Liverpool, ali nije ni u najboljoj fizičkoj formi. Odigrao je tek četiri utakmice, te je već sada sigurno da engleski klub neće na ljeto otkupiti njegov ugovor od Juventusa.

Ranije je u Juventus iz Barcelone prešao u razmjeni u kojoj je bio uključen i Miralem Pjanić, a na kraju se ispostavio promašaj taj 'trade'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pjanić se nije snašao u Barceloni, pa je završio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok je Arthur također igrao malo u Torinu i samo je bilo pitanje gdje će nastaiviti karijeru. Sada ni sam ne zna za koga će igrati u sezoni 2023/24.

Barcelona ga je inače dovela za 30-ak miliona eura iz brazilskog Gremija, gdje je pružao fantastične partije, ali nije se najbolje snašao u najjačim i najvećim klubovima Starog kontinenta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti