Poznat je Messijev 'pakleni plan' za budućnost, legendarni Van Basten ga otvoreno kritikuje

Napušta PSG

Poznat je Messijev 'pakleni plan' za budućnost, legendarni Van Basten ga otvoreno kritikuje

E. Škorić

Lionel Messi bi nakon samo dvije godine mogao napustiti PSG, a sve se više spominje povratak u Barcelonu, dok se istovremeno ne prestaje pisati o "nemoralnoj" ponudi od Al-Hilala iz Saudijske Arabije.

Svjetski prvak s Argentinom odlučio je da završi eru u Parizu. Navodno je njegov plan sljedeći - otići u Barcelonu na godinu dana, a potom u Saudijsku Arabiju u redove Al-Hilala koji mu nudi nestvarnih 400 miliona eura godišnje.

Iako Messi još nije potpisao ugovor s Barcelonom ili Al-Hilalom, nedavni izvještaji o njegovoj budućnosti donijeli su mu kritike od strane legendarnog Nizozemca Marca van Bastena (58), osvajača Zlatne lopte 1988., 1989. i 1992. godine.

Marco Van Basten rekao je da ne razumije zašto bi igrači svjetske klase išli u Saudijsku Arabiju zbog novca.

"Ne razumijem da idem igrati u Saudijsku Arabiju kako bih zaradio mnogo novca koji je već zarađen", rekao je Van Basten, pa je dodao: "Messi mora raditi stvari koje voli i biti sam svoj šef".

Messiju ugovor sa PSG-om istječe 30. juna i malo je vjerovatno da će ostati u francuskom klubu, čiji navijanči su ga nedavno izviždali. Istovremeno, PSG ga je bio suspendovao jer je navodno bez najave otišao u Saudijsku Arabiju, na jedan promotivni događaj, a ujedno i u zemlju u kojoj bi mogao zaigrati.

Oglasi

Tako bismo dvojicu ponajboljih nogometaša svijeta mogli gledati u dalekoj Saudijskoj Arabiji na suprotnim stranama, što je ne tako davno bilo nezamislivo, s obzirom na to kakve su karijere imali i u kakvim su sve klubovima igrali.

Messi, doduše, manje, tek za Barcelonu i PSG, no Portugalac je imao tu čast da nosi dresove velikana kao što su Manchester United, Real Madrid i Juventus.

Argentinska superzvijezda nagrađena je u ponedjeljak navečer na Laureus gala, gdje se pojavio sa suprugom Antonelom Roccuzzo (35).

Dobitnik je nagrade za najboljeg sportistu i to mu je bilo drugo takvo priznanje. U Parizu se susreo sa Robertom Lewandowskim, što navijači Barcelone smatraju jednim od 'dokaza' da će njihov najdraži igrač ponovo trčati Camp Nou stadionom u Blaugraninim bojama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zna se da ga Barcelona želi, ali je pitanje da li će Katalonci uspjeti da riješe finansijske probleme i budu u mogućnosti da mu ponude ugovor, a sigurno je da u svakom slučaju neće biti u mogućnosti da mu daju ono što mu daju Saudijci.

Ipak, Messi još nije završio s ozbiljnim igranjem nogometa i za očekivati je da nam barem još jednu sezonu pokaže koliko zna na najvećoj sceni, a da onda sa porodicom napravi životnu promjenu, potpiše najveći ugovor u historiji i uđe u smiraj svoje veličanstvene karijere...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi