Artur Boruc dobio prijetnje zbog odbrana, ali je odgovorom dodatno ponizio kladioničara
Artur Boruc je više od godinu i po bio bez nastupa u Premier ligi. Ipak, iako će uskoro napuniti 39 godina, dokazao je kako još uvijek ima kvaliteta i brani zaista sjajno (Foto: EPA)

Koštao ga 15.000 eura

Artur Boruc dobio prijetnje zbog odbrana, ali je odgovorom dodatno ponizio kladioničara

M. Šljivak

Artur Boruc uspješno je zamijenio Asmira Begovića na mjestu prvog golmana Bournemoutha.

Iskusni 38-godišnji Poljak je stao na gol u pobjedi nad West Hamom (2:0), a sinoć je ponovo bio odličan na golu u razbijanju velikog Chelseaja (4:0).

Boruc je od navijača Bournemoutha dobio velike pohvale za svoje nastupe, ali jedan isfrustrirani kladioničar je zbog njegovih odbrana ostao bez 15.000 eura.

Zbog toga se odlučio i zaprijetiti Borucu, a poljski čuvar mreže je poruku koju je dobio objavio na Facebook profilu.

"Kučkin sine, srušio mi snove svojim odbranama večeras. Mrzim te, zbog tebe sam ostao bez ičeg. Jebi se, dobio bih 15.000 eura. Jebeni idiote", napisao je kladioničar.

Boruc je na ovo sve samo stavio kratak opis "ups"...

Eddie Howe jasno poručio: Asmir Begović mora da se izbori za mjesto prvog golmana!

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe ima jasan stav u vezi Boruca i Begovića. Poljak za sada ima prednost jer je žestoko i naporno radio prethodnih mjeseci.

"Ovo je nagrada za njegov profesionalizam", rekao je Howe, te je nastavio:

"Iako je u poznim godinama, održava svoje tijelo u odličnoj formi i odlučio sam da ga nagradim. Otkako radimo zajedno, uvijek je bio dobro spreman, ali ovo je trenutno najbolja forma u kojoj se našao", istakao je Howe.

Na pitanje engleskih novinara šta Begović treba uraditi kako bi vratio "jedinicu", Howe je bio sasvim jasan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Morat će da se dokaže na treningu. Nema druge preporuke za ulazak u tim. To kažem svakom igraču, bilo da je u pitanju golman ili igrač u polju. Sve se ocjenuje po radu na treningu, a kada se dobije šansa, to povjerenje morate i opravdati. Asmiru svakako preporučujem da radi kao što je i ranije. Njegova posvećenost timu nikada nije bila upitna. Ipak, jednostavno sam osjetio da moram nešto promijeniti nakon serije koju smo imali. Vjerujem da će se vratiti i imati važnu ulogu u ostatku sezone", istakao je Howe.

Naredni meč Bournemouth igra protiv Cardiffa, a kladionica Mozzart vidi ih kao blage favorite. Kompletnu ponudu Mozzarta pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi