Asmir Begović nije na prodaju!
Begović je član Bournemoutha postao 2017. godine kada je za 10 miliona funti stigao iz Chelseaja. Ipak, na golu ovog tima se i nije baš proslavio jer je primio 103 pogotka u 60 nastupa. (Foto: EPA)

Jasna poruka Bournemoutha

Asmir Begović nije na prodaju!

M. Šljivak

Asmir Begović je izgubio mjesto prvog golmana Bournemoutha od Poljaka Artura Boruca.

Činjenica da je Begović završio na klupi upalila je alarm kod nekolicine klubova u Premiershipu. Kako navodi The Sun, nekoliko klubova bi rado Begovića vidjeli u svojim redovima i spremaju ponude za bh. golmana.

Interes ostalih klubova za Begovića je sasvim jasan jer se računa kao domaći igrač, zbog činjenice da je od tinejdžerskih dana u Engleskoj, ali se ne donose još imena klubova koji su zainteresovani za njegove usluge.

Međutim, Bournemouth ne želi pustiti 31-godišnjeg golmana. Nemaju namjeru da ga prodaju i jasno su poručili ostalim klubova da su sve njihove ponude uzaludne.

To znači da će Asmir ostati član ovog kluba barem do kraja sezone, ali će se dobro potruditi da vrati povjerenje menadžera Eddiea Howea.

Bh. golman je sa Bournemouthom ugovorom vezan do ljeta 2021. godine.

"Boruc je zaslužio braniti, a Begović je tu odluku prihvatio"

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe tvrdi da je 31-godišnji Begović njegovu odluku podnio kao pravi profesionalac.

"Golmanska pozicija je ta koja se oduvijek najviše analizirala i razumljivo je zašto je tako. Asmir je dobro prihvatio odluku i podržavao je Artura na golu. Pravi je profesionalac", istakao je Howe.

Borucu je jučerašnji nastup prvi u Premiershipu u nekoliko mjeseci, a pohvalu je dobio i od Howea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U dobroj je formi. Trenirao je jako dobro, a u nedavnoj utakmici protiv Chelseaja u Carabao kupu imao je nekoliko sjajnih odbrana. Jednostavno smatram da je zaslužio šansu na golu", istakao je menadžer Bournemoutha.

Ovaj tim u narednom kolu na svom terenu igra protiv Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi