Kompleksi ga ubiše: Arturo Vidal je uzeo mikrofon u ruke i počeo da vrijeđa šampiona

Real na meti Čileanca

Kompleksi ga ubiše: Arturo Vidal je uzeo mikrofon u ruke i počeo da vrijeđa šampiona

E. Škorić

Iskusni čileanski veznjak Arturo Vidal imao je posebnu poruku za Real Madrid, čime je još jednom pokazao kakav je po temperamentu i koju ekipu posebno prezire.

Real Madrid je saznao jednog od svojih potencijalnih protivnika na Svjetskom klupskom prvenstvu, a to je Flamengo, južnoamerički predstavnik koji je u finalu Copa Libertadoresa pobijedio Athletico Paranense s 1:0.

Flamengo je tako osvojio drugi naslov u četiri godine u svom trećem finalu u tom periodu. Trofej je posebno usrećio iskusnog Vidala, bivšeg veznjaka Bayerna, Juventusa i Barcelone, koji slovio za "divljaka" na terenu i ima prosto takav imidž zbog svojih nestašluka i vrele južnoameričke krvi.

Tokom proslave trofeja u Rio de Janeiru, Vidal je oteo mikrofon od igrača Flamenga, pa se direktno obratio Realu s jasnom porukom: "Madride, razvalit ćemo ti guzicu", poručio je on.

Ne čudi što Vidal ne podnosi Real. On je sa bivšim klubovima odigrao 16 mečeva protiv Reala, dobio dvaput crveni karton, izgubio polovinu tih duela, dobio samo četiri.

Povici su se prolomili i u svlačionici Flamenga. Igrači tog kluba su pjevali: "Real, ti si na redu".

Oglasi

Nije potrebno reći da će Flamengo biti napaljen za utakmicu protiv Real Madrida, no isto tako je jasno da će Real svoj odgovor dati na zelenom terenu, kako to obično i radi.

Real će bez ikakve sumnje biti najveći favorit za osvajanje internacionalnog trofeja, ali Flamengo se smatra najvećim rivalom na turniru.

Uz Los Blancose, kao predstavnika UEFA-e nakon osvajanja prestižne Lige prvaka i koja ih izravno plasira u polufinale Svjetskog klupskog prvenstva, te Flamenga, nastupat će i Seattle Sounders iz Sjedinjenih Država kao osvajač CONCACAF Lige prvaka te Wydad Casablanca iz Marokakao kao prvak afričke Lige prvaka, te zatim Auckland City s Novog Zelanda, pobjednik Lige prvaka Oceanije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da se saznaju još dva tima koja će nastupati na Svjetskom klupskom prvenstvu, ona koja će predstavljati zemlju organizatora (tbc) i pobjednik azijske Lige prvaka, koji će biti potvrđen 26. februara 2023., pošto se tada igra uzvratna utakmica finala. Japanska Urawa jedan je od finalista, ime drugog učesnika tog finala tek će se saznati.

35-godišnji Čileanac je od ove godine član Flamenga, a u Brazil je stigao iz Intera s kojim je raskinuo ugovor. Prethodno igrao u Barceloni, Bayernu, Juventusu, Bayer Leverkusenu i matičnom klubu Colo-Colo, u koji se namjeravao vratiti, no vidjet ćemo da li će ispuniti tu želju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
Treba da ti bude čast da igraš protiv Real-a najvećeg kluba na Svijetu
2 1
user1663816644
Ovaj tip je svaku utakmicu protiv Real Madrida uzgubio.Ima kompleks od najveceg kluba na svijetu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi