Stare rane iz mladosti: Vrijeme ih ne liječi, a za Benzemu je vjerovatno posljednja šansa

"Promašilo" ga je prošli put

Stare rane iz mladosti: Vrijeme ih ne liječi, a za Benzemu je vjerovatno posljednja šansa

E. Ganibegović

Karim Benzema trenutno je najbolji fudbaler svijeta, pokazuje to činjenica da je dobio Zlatnu loptu na dodjeli u Parizu 17. oktobra. Golgeter je to koji je u dresu Real Madrida osvojio sve, ali nedostaje mu uspjeh s reprezentacijom Francuske na velikim takmičenjima, ne računajući Ligu nacija. Sada mu je vjerovatno posljednja šansa da postane prvak svijeta s Trikolorima.

Nema sumnje u činjenicu da Real Madrid nije ista ekipa sa i bez Karima Benzeme na terenu. Francuz je motor ove ekipe i glavna pokretačka snaga, a kada on nije tu stvari ne idu baš kao po loju.

Priznao je to i sam trener Kraljeva, Carlo Ancelotti, koji je priznao da njegova ekipa ovisi o Benzeminim golovima.

"Reći da ovisimo o Benzemi je istina. Nema se to potrebe sakrivati. I da, jako sam sretan što ovisimo baš o Karimu", riječi su talijanskog stručnjaka.

Benzema je zbog povrede propustio posljednje tri utakmice Real Madrida u kojima su Los Blancosi ostvarili samo jednu pobjedu i to protiv Seville, 3:1.

Uslijedio je poraz od RB Leipziga u Ligi prvaka (3:2), te remi u Primeri protiv Girone (1:1) poslije kojeg se podiglo mnogo prašine zbog spornih sudijskih odluka.

Oglasi

Real je još uvijek prvi na tabeli u Primeri s 32 boda, ali im se Barcelona približila samo na bod. Također, zakomplikovali su sebi sudbinu u Ligi prvaka i prijeko im je potrebna pobjeda protiv Celtica u posljednjem kolu kako bi bili sigurni na prvom mjestu u grupi.

Svi u Realu se nadaju da će Benzema biti spreman za tu utakmicu, ali on i dalje samo individualno trenira sa svojim sunarodnjakom Aurelienom Tschouamenijem.

Ipak, ono što je ipak primarno u glavi Karima Benzeme jeste Svjetsko prvenstvo koje u Kataru počinje za 19 dana.

Njegova Francuska nalazi se u grupi D zajedno sa selekcijama Danske, Australije i Tunisa te su naravno favoriti za osminu finala, ali i jedni od glavnih favorita za trofej.

Oglasi

Biti će to za Benzemu vjerovatno posljednja šansa da se okiti titulom prvaka svijeta s Francuzima, s obzirom na to da nije bio dio ekipe 2018. godine kada su Trikolori podigli pehar u Rusiji.

Posljednji put je na Mundijalu igrao u Brazilu 2014. godine nakon čega je izbačen iz ekipe zbog skandala s ucjenom reprezentativnog kolege, Mathieua Valbuene.

Benzemine rane iz 2018. godine vrijeme ne liječi, a Svjetsko prvenstvo u Kataru, s obzirom na to da ulazi u pozne igračke godine, biti će mu posljednja šansa za najveći trofej u svijetu fudbala.

Nije jedini. Tu su još brojne legende kojima bi Svjetsko prvenstvo u Kataru trebalo biti posljednja šansa da osvoje titulu. To su Lionel Messi (Argentina), Cristiano Ronaldo (Portugal), Luka Modrić (Hrvatska) i Neymar (Brazil).

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španska Marca javlja da u Realu nisu zabrinuti za Benzemu, odnosno smatraju da on neće igrati i ugrožavati sebe ukoliko ne bude potpuno oporavljen. Pozadina tog uvjerenja jeste to da je svojevremeno stavio Real na prvo mjesto i odbio operaciju slomljenog prsta s kojim i sada igra s bandažom na ruci.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi