Arturo Vidal je ismijavao Real Madrid, od večeras bolje da se deaktivira s interneta

Flamengo neočekivano ostao bez finala SP-a

Arturo Vidal je ismijavao Real Madrid, od večeras bolje da se deaktivira s interneta

E. Škorić

Čileanski nogometaš Arturo Vidal, nakon što je s brazilskim Flamengom postao prvak Južne Amerike, imao je posebnu poruku za prvaka Evrope Real Madrid i tokom proslave trofeja u Rio de Jeneiru oteo je mikrofon saigraču i direktno se obratio ekipi sa stadiona Santiago Bernabeu.

Tokom spomenute proslave Vidal je već najavio okršaj s Real Madridom u meču za svjetskog klupskog prvaka, a njegova pjesma i ujedno poruka privukla je veliku pažnju svjetskih medija.

"Madride, razvalit ćemo ti gu*icu", poručio je Vidal tokom proslave trofeja.

No, na njegovu nesreću, Flamengo neće vidjeti Real Madrid jer neće igrati u finalu. Brazilski velikan pomalo je iznenađujuće u prvom polufinalu poražen od Al-Hilala sa 3:2.

Najveći klub iz Saudijske Arabije poveo je nakon samo četiri minute golom Al Dawsaqrija iz penala, a Flamengo izjednačio u 20. minuti preko Pedra. U prvom dijelu viđeno je čak pet žutih i jedan crveni karton.

Duboko u nadoknadi prvoga dijela Gerson je igrao rukom, skrivio je penao i dobio je isključujući drugi žuti karton. Al Dawsari je opet pogodio s penala za novu prednost Al-Hilala (2:1).

Oglasi

Flamengo je u 70. minuti primio i treći gol, a strijelac za Saudijce bio je Vietto na asistenciju igrača utakmice Al Dawsarija, da bi u 91. minuti Pedro Flamengu vratio tračak nade.

Ipak, Brazilci ne dolaze do još jednog gola i ostaju bez željenog finala, a tamo se pak našao Al-Hilal, koji će sutra saznati rivala u borbi za trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Drugo polufinale igraju Real Madrid i egipatski Al Ahly. Očekivao je iskusni Vidal da odmjeri snage s Realom, čak im opako prijetio prošle godine, ali čini se da je malo požurio s takvim najavama.

Ustvari, postoji još nada da će Vidal da odmjeri snage sa Realom, ali ako se to kojim čudom i dogodi, biće to isključivo u borbi za treće mjesto, koje ionako nikom ništa ne znači.

Navijači Real Madrida putem društvenih mreža uveliko slave Flamengovo ispadanje u polufinalu, naravno podsjećajući na ono što je Vidal pjevao prošle godine.

Top Komentari

NodzeRM
Prgava guzica koja je primila dosta toga u guzicu!..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi