Arturo Vidal se oprostio od reprezentacije Čilea
Foto: EPA

Nakon očajnih kvalifikacija

Arturo Vidal se oprostio od reprezentacije Čilea

E. Čaušević

Reprezentacija Čilea jedno je on najneugodnijih iznenađenje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Čile je sinoć poražen na gostovanju od Brazila sa 3:0 što je značilo da će završiti na mjestu koje ih ne vodi ni u baraž. Iako je ova selekcija prije nekoliko mjeseci igrala u finalu Kupa konfederacija narednog ljeta Čileance nećemo gledati u Rusiji na Mundijalu.

Očito je ovaj neuspjeh bio posljednja kap koja je prelila čašu Artura Vidala, pa je veznjak Bayerna odlučio da se oprosti od reprezentacije Čilea. Vidal se oglasio preko Twittera i poručio je da je odigrao sinoć svoju posljednju utakmicu u najdražem dresu.

"Hvala svima na svemu. Sve ove godine davao sam svoj maksimum u svakoj utakmici i naučio sam da je u životu sve moguće kada dajete sve od sebe. Moja duša je uništena, ali sam ponosan na svoje saigrače i cijeli stručni štab", poručio je Vidal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vidal je u dresu Čilea odigrao 97 utakmica i postigao je 23 gola. Želja mu je bila da svoju 100. utakmicu odigra na Svjetskom prvenstu u Rusiji, ali sada je jasno da se ona neće ostvariti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije