Arturo Vidal sve dogovorio s novim klubom

Čileanac želi napustiti Barcelonu

Arturo Vidal sve dogovorio s novim klubom

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Arturo Vidal nalazi se na izlaznim vratima Barcelone nakon što je tužio katalonski klub.

Vidal je sve iznenadio kada je potvrdio da je podnio tužbu protiv Barcelone zbog neisplaćenog bonusa od 2.4 miliona eura za prošlu sezonu. Iz Barce su poručili da novac neće dobiti jer ga nije zaslužio igrama na terenu.

Zbog svega toga samo su se pojačale špekulacije da će Vidal gotovo sigurno napustiti Barcu već u januaru. U klubu ne mogu da mu oproste to što je uradio jer je on prvi igrač u historiji kluba koji je tužio Barcelonu dok je još uvijek aktuelni član ekipe.

Španski mediji prenose da je Vidal na korak od prelaska u Inter, te da je već sve dogovorio s klubom s Meazze. Vidal i Inter su postigli dogovor oko ugovora, ali sada čeka da klubovi pronađu zajednički jezik.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona i Inter pregovaraju oko cijene jer Katalonci traže 20 miliona eura, dok klub s Meazze nudi 12 miliona eura. No, s obzirom da je Vidal postao nepoželjan u ekipi jasno je da bi Barca mogla sniziti cijenu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi