Vidal stvarno pretjeruje: "Nas četvorica smo najjači vezni red u historiji, a Kroos? Ma on je..."

Legendarna izjava

Vidal stvarno pretjeruje: "Nas četvorica smo najjači vezni red u historiji, a Kroos? Ma on je..."

Edmir Škorić

U jednom od intervjua Čileanac Arturo Vidal govorio je o svom statusu u Juventusu i istakao da su on i njegova trojica bivših saigrača činili najjači vezni red u historiji.

U Bayer Leverkusenu je vezni red dijelio s Tonijem Kroosom, jednim od najboljih centralnih veznjaka u posljednjih 10-ak godina.

"Kroos? Ma on je dobar, ali je puno naučio od mene. Kad je stigao, bio je tehnički dobar, ali nedostajalo mu je prvog dodira. Onda je jednog dana došao do mene i Renata Augusta i objasnili smo mu kako da igra, puno smo mu pomogli", ispričao je Vidal.

I ta izjava je naravno bila sama po sebi pomalo neobična i 'otkačena', a onda je rekao nešto za šta su mnogi rekli da je pretjerano.

"Ja, Pogba, Pirlo i Marchisio smo najjači vezni red u historiji", kazao je bivši fudbaler Intera i Juventusa.

"Xavi, Busquets i Iniesta patili su protiv nas. Bili su drugačiji: tehnički su bili spektakularni, ali nisu bili fizički jaki. Da nije bilo Messija, mi bismo osvojili Ligu prvaka, bila je to najbolja godina u mom životu, osvojio sam i Copa America s Čileom", dodao je on.

Oglasi

Ipak, treba da se oda veliko priznanje Vidalu za veliku karijeru. Ovaj 37-godišnjak sada igra za Colo-Colo u rodnom Čileu, a u Evropi je igrao za Bayer, Bayern, Juventus, Barcelonu, Inter, Flamengo...

Jedan od najboljih Čileanaca u historiji fudbala ima 142 nastupa i 34 gola za svoju zemlju. Može da se pohvali s tri bundesligaška naslova, te čak pet Scudetta, od čega četiri sa Juventusom i jedan s Interom 2021. godine. Ima i naslov La Lige s Barcelonom.

Osvajao je i razne kupove, ali nikada nije osvojio Ligu prvaka i to je nešto za čim je uvijek žalio, nešto kao i Zlatan Ibrahimović.

"Volio bih da sam osvojio, ali nije bilo sreće, no svejedno sam sretan karijerom koja je bila velika. Teško mi je reći gdje sam najviše uživao, svugdje su me jako voljeli i osjećao sam velika poštovanja".

Iako bivši igrač Barcelone, nedavno je priznao da je Real Madrid najbolji, a često ih je vrijeđao.

Oglasi

Čileanac je od 2018. do 2020. godine igrao za Katalonce s kojima je osvojio La Ligu i Superkup, a na pitanje za koji bi klub volio da igra, odgovorio je: "Neću da lažem, Real Madrid".

Ovo je naravno neočekivan odgovor, ne samo zbog njegove prošlosti u Barceloni, već i zbog toga što je u više navrata na sebe skretao pozornost antirealovskim izjavama.

U četvrtfinalnoj uzvratnoj utakmici Lige prvaka 2016./17., Vidal je isključen u meču protiv Reala dok je nastupao za Bayern, a onda je napao sudiju: "Dva gola ofsajd. Casemiro, koji je trebao biti opomenut prije mene, nije opomenut. Ako vas pokradu u takvoj igri, to je preveliko. Bilo je to jako zapaženo. Bilo je jako ružno".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Godinu dana kasnije Real i Bayern ponovno su se sastali u završnici Lige prvaka, tada u polufinalu. Prije utakmice Vidal je obećao osvetu. Nakon ispadanja Madriđane je nazvao “miševima”.

Vidal je također govorio ružno o Realu na streaming platformi Twitch: "Ponekad nisam siguran u kojoj se utakmici dogodila određena kontroverza protiv Real Madrida. Imao sam ukradene utakmice protiv Real Madrida u mojoj karijeri, da ponekad zaboravim detalje. Pokrali su moj tim toliko puta".

Top Komentari

JuventinoBK
King arturoooo, samo yaya Toure je bolji box to box od njega. Imali smo tad vezni red koji je bio rame uz rame sa barseloninim, međutim problem je bila odbrana, povreda barzaljija, koji je igrao nespreman pa je pao u jednom duelu sa patuljkom. Veliki problem neigranje kijelinija
0 0
Amansio
Ja se ponekad pirltam jel on ili ja bipolaran, jedan je milion posto.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi