AS najavljuje dolazak Gojaka u La Ligu: "Bosanski biser od 15 miliona eura"

Bh. reprezentativac briljirao u Dinamu

AS najavljuje dolazak Gojaka u La Ligu: "Bosanski biser od 15 miliona eura"

A. Čaušević

Sezona karijere Ameru Gojaku bi mogla donijeti transfer života, barem za sada. 

Svaki fudbaler koji prođe omladinske pogone u BiH sanja o igranju u nekoj od Liga petice, a upravo bi Gojak od sljedeće sezone mogao nastupati u španskoj La Ligi.

Ovaj 22-godišnji Sarajlija se nalazi na radaru Betisa, piše ugledni AS koji za bh. reprezentativca ima samo riječi hvale.

"Amer Gojak, 22-godišnji bosanski biser na radaru Betisa", naslov je članka u online izdanju madridskog lista.

"Kreativni veznjak iz Dinama kojeg još žele Lille, Werder i Schalke 04 bi koštao 15 miliona eura", između ostalog se navodi u tekstu.

Gojakov ugovor s Dinamom traje do 2022. godine, a iz zagrebačkog kluba su već ranije poručili da ga namjeravaju prodati za cijenu od 15 miliona eura, mada se iznos od 10-ak miliona čini mnogo realnijim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši omladinac Željezničara i Olimpika je u sezoni iza nas bio jedan od najvažnijih igrača zagrebačkih Modrih. U grupnoj fazi Europa lige je zabio dva gola i ponio je velike zasluge zašto je Dinamo konačno prezimio u Evropi.

U međuvremenu je postao i standardan bh. reprezentativac. Robert Prosinečki ga je pozvao za mečeve protiv Finske i Italije. Do sada je u A timu našeg nacionalnog tima skupio četiri nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije