Nazire li se kraj sage o transferu Edina Džeke?
Foto - EPA

Konkretni koraci bit će napravljeni tokom sedmice

Nazire li se kraj sage o transferu Edina Džeke?

Midhat Šljivak

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko (35) ponovo se povezuje sa odlaskom iz Rome.

Džeko ima još godinu dana ugovora sa rimskim timom i njegov status u klubu još nije definitivno poznat.

Italijanski mediji pišu da bi ga zbog previsoke plate klub mogao prodati, a među zainteresovanim klubovima za njegov angažman su turski velikani Fenerbahče i Bešiktaš.

Turski list Fanatik tvrdi da je Džeko putem posrednika već obavio razgovore sa rukovodstvom Bešiktaša i sastanak je obavljen jučer.

Oglasi

Džekin predstavnik na sastanku bio je nekadašnji košarkaš Mirsad Turkcan (Jahović), koji je saopštio uslove koje bh. napadač traži.

Fanatik tvrdi da je sastanak bio veoma pozitivan i da je Džeko spreman obući dres Bešiktaša u budućnosti.

Konkretni koraci oko transfera navodno će biti napravljeni već naredne sedmice i vidjet ćemo hoće li bh. napadač zaista napustiti Romu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš je, podsjetimo, prvak Turske i naredne sezone igrat će grupnu fazu Lige prvaka.

Edin Džeko je prethodnih šest godina član Rome za koju je odigrao 260 utakmica i postigao je 119 pogodaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

_ZIJAGA_
365 put..i OPET IMA LEVATA koji VJERUJU DA CE SE NESTO DESITI...
6 3
Savage
Ma daj ba hajde vise hocel gdje otic iz Rome vec 4g pisete o tome. Ja mislim da ostaje jos godinu. Pogledajte video gdje Mo izjavljuje da nije bilo Dzeke ne bih uzeli ni jednu od ovih dvije titula. "Prvo da nije bilo izjednacujuceg gola titula bi otisla Machester Unitedu. Posle je bio najbolji igrac M.C. Davao je golove zadnjih deset utakmica i ukoliko se sjecam Dzeko je imao 7 pobjedonosnih golova. Dzeku sam davno trazio ali u tom trenutku City nije htio da izvrsi transfer". Svega mi. Bio je klip uzivo kad je Toure nabacio i Dzeko je samo okliznuo i tacno pored stative za 3 poena; 3 tekme do kraja i 1:0 su dobili.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi