Konačno malo radosti za Mourinha i njegovu Romu

Na Olimpicu pao Frosinone

Konačno malo radosti za Mourinha i njegovu Romu

Edmir Škorić

Roma je večeras u posljednjoj vikend utakmici 7. kola Serije A na svom Olimpicu pobijedila Frosinone sa 2:0.

Roma nije u dobroj formi, na početku sezone stvari ne idu baš najbolje i tim se našao pod velikim pritiskom prije dolaska Frosinonea, koji je bio i ostao ispred Vučice na tabeli.

Iako je Roma bila bolja od svog rivala, nije briljirala, ali je Romelu Lukaku spasio i Josea i saigrače golom u 22. minuti. Dybala mu je dodao, a belgijski napadač sjajno pogodio.

[twitter]https://twitter.com/Iconic_Mourinho/status/1708561144972026115[/twitter]

U ostatku meča Roma je uglavnom iz kontri nastojala dokrajčiti rivala, da bi u finišu Pellegrini postigao gol za konačnih 2:0.

Joseov tim sada je 12. na tabeli sa osam bodova, a u narednom kolu ide na Sardiniju ekipi Cagliarija, dok će Frosinone ugostiti Veronu.

Oglasi

Prije ligaške utakmice na Sardiniji, Roma će u četvrtak ugostiti Servette u 2. kolu Evropske lige.

Dodajmo i kako se večeras prije utakmice Mourinho našao u jednom obračunu sa novinarom, koji ga je upitao da li očekuje potpunu podršku navijaač Rome nakon poraza od Genoe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Nije fer pitanje postavljati prije utakmice. Iskreno ti kažem, ti radiš svoj posao, ja svoj. Mislim da to nije fer pitanje za trenera neposredno prije početka utakmice."

Giallorossi su bliži zoni ispadanja od Evrope nakon što su u prvih šest kola ostvarili jednu pobjedu u Seriji A, ali druga pobjeda uveliko će pomoći i za samopouzdanje.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi