Mourinho: "Na ljeto sam odbio najluđu ponudu koju sam ikada vidio"

Portugalac želi nastaviti s poslom u Romi

Mourinho: "Na ljeto sam odbio najluđu ponudu koju sam ikada vidio"

Edmir Škorić

Trener Rome Jose Mourinho govorio je na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu s Frosinoneom i otkrio da je tokom ljeta odbio nevjerovatnu ponudu.

Roma je sredinom sedmice doživjela težak poraz u Đenovi, te je rimski tim tek 16. na tabeli sa samo pet bodova. Iako su ovo ljeto doveli veliko pojačanje u vidu Romelua Lukakua, Romi nikako da krene i naravno počelo se govoriti o mogućoj smjeni na klupi i odlasku Mourinha.

“Sutra ćemo morati imati hrabrosti da izađemo na teren i prihvatimo svaku reakciju navijača, bilo da je to podrška ili manifestacija nezadovoljstva, moramo ih poštovati i dati sve od sebe da pobijedimo tim koji je dobar", rekao je Mourinho na press konferenciji.

"Da li bih sada obnovio ugovor? To je hipotetičko pitanje, ne mogu odgovoriti. Ono što mogu reći je da je prije tri mjeseca bila gotovo drama pomisliti da mogu otići. U Budimpešti na terenu sam rekao igračima da ostajem, nakon Spezije sam to ponovio navijačima, dva-tri dana kasnije dao sam riječ gospodinu Friedkinu.

"Ljetos sam imao najveću, najvažniju i najluđu ponudu za posao koju je trener ikada imao u historiji fudbala: odbio sam je upravo zbog svoje riječi. Sada se čini da sam ja problem, ne prihvatam to. Ne prihvatam to jer to nije istina, ja nisam problem", dodao je Portugalac.

Oglasi

"U fudbalu i u životu stvari su multifaktorske, ne možete reći da je jedna osoba odgovorna, svi smo mi. Kompromitovao sam sebe dajući riječ, tako da ću do 30. juna 2024. biti ovdje, biću ovdje do posljednjeg dana. Samo mi Friedkin može reći da je gotovo prije nego istekne ugovor. Inače ću ostati do kraja jer sam ista osoba koja je dala riječ igračima, navijačima i svijetu", ponovio je Mou.

"Ne plašim se da uđem na teren i da čujem zvižduke cijelog stadiona, ako žele da me pronađu naći će me u Trigoriji gde živim, niti se plašim niti nemam samopouzdanja. Ja sam ovdje i sutra ću biti na stadionu, ja i moji igrači zajedno preuzimamo odgovornost za ono što će se desiti prije, tokom i poslije meča. Ono što nam je važno je pobjeda, to je ono što je potrebno ekipi", dodao je.

Posebni potom naširoko priča o odnosu sa svojim igračima, koji je često u fudbalu - posebno u složenim situacijama i sa trenerom kome ističe ugovor - pohaban:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To nije nešto što se uvijek čuje, ali ovi momci su moji prijatelji i ja sam njihov prijatelj, mi smo dobra grupa. Postoji empatija koja je osnova koja je neprocenjiva, posebno u ovim trenucima. Sa njima se nikada nisam osjećao sam, nikada. Sada sam odlučio da se izolujem kako bih pronašao sopstvena rješenja i da ne osjećam mnoge koje mi se nude unutar i van Trigorije, to je moj izbor, drugačije je. Osjećam se odlično ovdje i nema drugog mjesta na kojem sam više uživao radeći. Ostaje činjenica da očekujem više od igrača, kao i od sebe, očekujem drugačiji mentalitet, glad i odgovornost. Počevši od meča protiv Frosinonea, želimo i moramo pobijediti, nema alibija".

Duel Rome i Frosinonea igra se sutra od 20:45 sati, a u osmom kolu Roma će u goste Cagliariju, pa ima dobru priliku da uveže dobre rezultate u prvenstvu. Između tih mečeva Rimljani će odigrati duel sa Servetteom u Rimu u grupnoj fazi Evropske lige.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti