Real Madrid od Manchester Uniteda traži ogromnu cifru za Varanea
Foto - EPA

Francuz želi ići

Real Madrid od Manchester Uniteda traži ogromnu cifru za Varanea

M. Šljivak

Manchester United poslao je prvu zvaničnu ponudu Real Madridu za francuskog fudbalera Raphaela Varanea.

Ovaj 28-godišnji fudbaler izrazio je jasnu želju za odlaskom iz Reala i rukovodstvo kraljevskog kluba ga je učinilo dostupnim na tržištu godinu dana prije isteka ugovora.

Manchester United se već dugo vremena povezuje sa Varaneom i sada je tim sa Old Trafforda dobio priliku da ga potpiše.

Sky Sport tvrdi da je prva zvanična ponuda otišla na adresu Kraljeva iz Madrida. United je ponudio 40 miliona eura i dodatne bonuse, ali to po svemu sudeći neće biti dovoljno.

Iako mu ugovor ističe za samo godinu dana, Real ne želi tako lako pustiti Varanea i za njegove usluge traže čak 70 miliona eura.

Upravo je ova cifra i njegova trenutna cijena na tržištu i sigurno je da će se pregovori između zainteresovanih strana nastaviti u narednom periodu.

Varane je izrazio želju za odlaskom nakon 10 godina u Madridu, gdje je stigao kao tinejdžer iz Lensa 2011. godine za 10 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Madridu je u protekloj deceniji Francuz osvojio sve što je mogao. Nastupio je ukupno 360 puta za klub i zabio je 17 golova.

Ipak, došlo je do zasićenja i kod njega te se odlučio na odlazak iz kluba i vidjet ćemo hoće li se na kraju transfer zaista i dogoditi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
A koliko su Meguiera platili?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi