U Salernu bijesni na suce: Predsjednik se okomio na suce, VAR i FS Italije

Bijesan nakon poraza u Rimu

U Salernu bijesni na suce: Predsjednik se okomio na suce, VAR i FS Italije

E. Ganibegović

Roma je u 32. kolu italijanske Serije A na Olimpicu savladala ekipu Salernitane s 2:1 u jednom zaista nevjerovatnom susretu.

Salernitana je prva došla do gola u ovom meču. Radovanović u 22. minuti sjajno pogađa za 1:0 i ovaj rezultat se dosta dugo zadržao na semaforu.

Međutim, najslabiji tim lige nije uspio da osvoji bod u Rimu iako je vodstvo imao sve do 81. minute meča jer je Vučica stigla do velikog preokreta.

Carles Perez u 81. minuti prekrasnim pogotkom zabija za 1:1, a četiri minute kasnije Romi pobjedu donosi Chris Smalling, koji zabija za 2:1 nakon prekida.

Ovaj meč na Olimpicu obilježio je veliki broj žutih kartona. Bilo ih je čak 13 i sudija Manuel Volpi je bio glavna zvijezda utakmice, a posebno bijesan zbog suđenja bio je predsjednik Salernitane, Maurizio Milan.

"Osim sportske gorčine zbog razvoja utakmice, u nedjelju smo se nosili s još jednim vrlo osrednjim suđenjem. Od upravljanja utakmicom do izmišljenih kartona - to je bila potvrda prosječnosti talijanske sudačke klase", rekao je Milan pa dodao o VAR-u:

"Ne radi. Ne mislim na tehnološki instrument već na njegovo upravljanje i ljude koji njime upravljaju. Zašto FS Italije šuti o ovim aspektima i ne zauzima precizan stav? Predsjednik je bio inovator u svijetu sveučilišta i obuke, već neko vrijeme radim s njim kao menadžer. Pa, u ovom svijetu postoji veliko poštovanje prema pravilima i velika je pažnja posvećena učenju".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dao je i svoj prijedlog:

"Konsultativni stol s ostalim klubovima, jer problem se ne tiče samo Salernitane. Naša sudačka klasa ne ističe se u međunarodnom kontekstu, nedostaje joj vodstvo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi