"Ashley, ako ovo slušaš, moram ti reći da mi je i danas iskreno žao..."

Najveća greška karijere

"Ashley, ako ovo slušaš, moram ti reći da mi je i danas iskreno žao..."

Edmir Škorić

Bivši potpredsjednik Arsenala, David Dein, otkrio je kako žali što je prodao Ashleyja Colea Chelseaju 2006. godine.

Prema Deinu, najveće žaljenje u njegovoj karijeri bilo je što je Colea pustio u Chelsea.

Bivši engleski reprezentativac bio je dio Arsenalovih Nepobjedivih, ali je potpisao za Chelsea jer mu Arsenal nije bio spreman dati novi ugovor i platu kakvu je tražio.

Cole je potom postao legenda u Chelseaju i učvrstio svoje mjesto najboljeg lijevog beka u eri Premier lige.

"Nikada ga nismo trebali izgubiti i mislim da je to velika greška. Nismo mu ponudili pravi novac i on je želio da ide", rekao je David Dein za TalkSport.

"Žao mi je što u to vrijeme nismo učinili dovoljno da ga zadržimo u klubu. Bilo je to i u vrijeme kada smo pričali o izgradnji stadiona", dodao je Dein.

"Financije, napetosti su bjesnile oko toga kako ćemo to financirati, pazili smo na svaki peni i prema tome nismo učinili dovoljno da ga zadržimo i žalim zbog toga. Ako me sada slušaš, Ashley, moram reći da mi je i danas iskreno žao", zaključio je bivši potpredsjednik londonskog kluba.

41-godišnji Englez je u Arsenalu ponikao, a u Chelsea je otišao 2006. godine i tamo ostao do 2018. godine. Kasnije je igrao za Los Angeles Galaxy, da bi karijeru završio u Derby Countyju 2019. godine sa samo devet mečeva u toj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odigrao je preko 100 utakmica za englesku reprezentaciju. Može da se pohvali da je osvajao Ligu prvaka, ali i Premier ligu čak tri puta, te jednom Evropsku ligu. Sve evropske trofeje osvojiio je sa Plavcima.

2010. godine izabran je za engleskog igrača godine, a 2004. i 2010. godine bio je u najboljem timu Lige prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi