Čovjek koji je Ronalda natjerao na suze: CR pobjegao na drugu stranu terena, pa tražio izmjenu

Portugalac ga označio kao najtežeg rivala

Čovjek koji je Ronalda natjerao na suze: CR pobjegao na drugu stranu terena, pa tražio izmjenu

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je protiv Sheriffa stigao do svog 816 gola u karijeri zbog čega se opravdano može smatrati najboljim fudbalerom u historiji. 

Ronaldu je trebalo osam nastupa u novoj sezoni da postigne svoj prvijenac i to je uradio protiv ekipe koja je najslabija od svih rivala. Mrežu je zatresao golom sa bijele tačke.

Najpopularniji sportista današnjice je daleko od prepoznatljive forme te koliko god pokušavao da odoli godinama njegov vrijeme polako, ali sigurno prolazi te je jasno da više nije u užem izboru najboljih fudbalera svijeta.

Tokom karijere se Ronaldo susreo sa mnogo nezgodnih rivala. S većinom je olako izlazio na kraj, ali samo ga je jedan doveo do toliko očajnog stanja da je tražio izmjenu.

Ljubitelji fudbala će u prvi mah pomisliti da se radi o Dani Alvesu s kojim je CR7 dugo godina vodio bitke u El Clasicu, međutim to nije slučaj.

[twitter]https://twitter.com/CFCAyo_/status/1349485710609362948[/twitter]

Oglasi

Slavni portugalski as je za najtežeg rivala izabrao Ashleya Cola. Dueli sa agresivnim i jako borbenim Englezom su mu očigledno dobro ostali u sjećanju.

"Tokom godina u Engleskoj vodio sam velike btike s Ashleyom Coleom, ne da ti ni sekundu da dišeš. Bio je jako uporan igrač kada je bio na vrhuncu, žestok u startovima. Znali ste da utakmice protiv njega nikad neće biti lagane", rekao je Ronaldo o Coleu 2016. godine.

Cole je igračku afirmaciju stekao u Arsenalu, ali je reputaciju igrača svjetske klase i najboljeg lijevog beka izgradio igrajući za Chelsea.

Prilikom jednog duela Englez je bio toliko agresivan da je Ronalda natjerao na suze. Portugalac je tokom utakmice bio i pobjegao na drugu stranu terena kako bi izbjegao Colea.

[twitter]https://twitter.com/CFCAyo_/status/1349485710609362948[/twitter]

Oglasi

Ipak, kada se vratio na tada svoju prirodnu poziciju ratoborni lijevi bek je toliko žestoko startao da je tada mlađahni Ronaldo zatražio izmjenu.

Prilikom te utakmice Cole je čak Ronaldo signalizirao da ga je strpao u džep što dovoljno govori kakve je glavobolje zadao tadašnjoj i sadašnjoj zvijezdi Manchester Uniteda.

[twitter]https://twitter.com/CFCAyo_/status/1349485710609362948[/twitter]

Ronaldo i Cole su se prvi put sreli na Evropskom prvenstvu 2004. godine u duelu reprezentacija Portugala i Engleske tokom nokaut faze.

Još tada je engleski defanzivac svom rivalu dao do znanja da će mu svaki naredni meč biti jako mukotrpan i naporan. Jednostavno dovodit će ga do ludila.

Oglasi

Neki su skloni i reći da je Cole jedan od krivaca zašto je Alex Ferguson počeo mijenjati poziciju svom najboljem igraču samo kako bi izbjegao Engleza.

Rivalstvo Colea i Ronalda je na neki način prestalo na ljeto 2009. godine kada je Portugalski fudbaler napustio United i prešao u Real Madrid.

Engleski defanzivac je sa Arsenalom i Chelseajem pokupio mnoštvo trofeja. Od Ronalda je izgubio finale Lige prvaka 2008. godine i taj poraz će sigurno zauvijek pamtiti, baš kao i onaj dvije godine ranije kada je kao igrač Topnika izgubio finale od Barcelone.

Ipak, do najprestižnijeg trofeja u klupskom fudbalu sadašnji asistent Franku Lampardu na klupi Evertona je stigao 2012. godine kada je uz dosta sreće savladan Bayern.

S Plavcima je osvojio i Europa ligu, tako da je gledajući cijelu klupsku karijeru u penziju otišao sa čak 16 trofeja. Krasili su ga velika borbenost i "nikad ne odustaj" stav zbog čega je ostavio neizbrisiv trag u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko puta je biran u najbolju ekipu Evrope te engelskog Premiershipa. Od fudbala se oprostio 2019. godine nakon neslavnih avantura u Romi i LA Galaxyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi