Asif Šarić preuzeo klupu njemačkog Hannovera
EPA

Prethodno bio pomoćnik

Asif Šarić preuzeo klupu njemačkog Hannovera

Njemački drugoligaš Hannover za novog trenera imenovao je bh. trenera Asifa Šarića.

Hannover u "cvajti" ne bilježi najbolje rezultate, trenutno se nalazi tek na 13. poziciji, a ceh za to platio je dosadašnji trener Mirko Slomka kojeg je naslijedio Asif Šarić.

Vijest je to koju su potvrdili iz Hannovera, no mediji u Njemačkoj navode kako je bivši fudbaler Slobode zapravo samo privremeno rješenje, mada nije isključeno ni da ostane na ovoj funkciji.

"Razgovori se vode s nekoliko kandidata. Odluka će biti donesena najkasnije do reprezentativne pauze", naveli su, između ostalog, iz Hannovera.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Šarić u Hannoveru radi još od 2017. godine. Osim što je bio asistent Slomki, još je ranio sarađivao sa Andreom Breitenreiterom i Thomasom Dollom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi