Nakon 610 dana Hannover sačuvao mrežu na gostovanjima

Nevjerovatna statistika

Nakon 610 dana Hannover sačuvao mrežu na gostovanjima

M. Šljivak

Ekipa Hannovera napravila je danas veliki podvig kada je ovaj tim u pitanju.

Odigrao je ovaj tim neriješeno na gostovanju 0:0 protiv Herthe iz Berline i na taj način su sačuvali šanse da se domognu 16. mjesta koje vodi u doigravanje za opstanak u Bundesligi.

Hannover je trenutno posljednjeplasirani tim sa 15 bodova. Stuttgart im četiri kola prije kraja izmiče šest bodova, ali ova pozicija nije nedostižna.

Ipak, ono što je danas privuko pažnju je činjenica da je ovaj tim nakon 610 dana uspio da sačuva mrežu netaknutom na gostujućim terenima.

Posljednji put Hannover nije primio gol na gostovanju u augustu 2017. godine kada im pogodak nije uspio postići Mainz.

Sada je ovaj remi i sačuvana mreža došao u pravom trenutku. Hannover je zadržao kakve-takve šanse u borbi za opstanak, ali pred njima je sada velika borba.

Cilj je to mjesto koje drži Stuttgart. U toj borbi moraju da budu bolji i od Nurnberga koji ima 18 bodova, te se nadaju da će Stuttgart do kraja napraviti sve više kikseva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, Hannover do kraja ima zaista težak raspored. Naredni meč igraju kod kuće protiv Mainza, a zatim gostuju Bayernu, koji se bori za titulu prvaka.

U posljednja dva kola na rasporedu im je domaći duel protiv Freiburga, a u 34. kolu idu na gostovanje Fortuni iz Dusseldorfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi