Igrač Hannovera za devet minuta učinio nešto što je malo kome pošlo za rukom

Ovo se zaista rijetko viđa

Igrač Hannovera za devet minuta učinio nešto što je malo kome pošlo za rukom

S. Grebović

Jučer je Bayern na svom terenu slavio zlata vrijednu pobjedu protiv već otpisanog Hannovera sa sigurnih 3:1.

Ova pobjeda još je više dobila na značaju za Bayern, jer je nešto kasnije Borussija remizirala sa Werderom u gostima 2:2, tako da je sada bodovna razlika između ove dvije ekipe porasla na četiri u korist Bavaraca.

Otpor gostiju slomio je Robert Lewandowski u 27. minuti, da bi Thomas Muller nešto kasnije udvostručio prednost sjajnim pogotkom. Početkom drugog dijela smo svjedočili jednoj nesvakidašnjoj situaciji.

Na poluvremenu je trener gostiju u igru uveo Jonathasa, koji u narednih devet minuta postaje centralna ličnost na terenu.

Prvo u 51. minuti postiže gol sa bijele tačke, da bi mu nakon toga sudija pokazao žuti karton zbog toga što je odgurnuo golmana Bayerna kada je krenuo da uzme loptu.

U 55. zbog udaranja Kimmicha mu sudija pokazuje drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je Brazilac od potencijalnog heroja svoje ekipe postao pravi tragičar, ostavivši tako svoje saigrače na cjedilu.

U nastavku domaći stižu do još jednog gola, a strijelac je bio Ribery koji je sjajnu solo akciju krunio golom za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti