Asistencija Štilića u preokretu Wisle Plock

Dobra partija bh. fudbalera

Asistencija Štilića u preokretu Wisle Plock

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić upisao je asistenciju u pobjedi Wisle Plock.

Štilićev tim je na otvaranju Ekstraklase upisao pobjedu protiv Gornika, i to nakon preokreta, a konačan rezultat utakmice glasio je 4:2 u korist domaćih.

Prvi su poveli gosti. Gorniku je vodstvo u 12. minuti donio Kadzior, no ono nije dugo trajalo, pošto je samo šest minuta kasnije stvari na početak vratio Michalak. Pri rezultatu 1:1 se ujedno i otišlo na odmor, da bi odmah na otvaranju drugog poluvremena Gornik ponovo došao u prednost, ovoga puta preko Wolsztynskija.

U ostatku meča je viđen efikasan sastav domaćina, koji je za cilj imao isključivo da pobijedi, a brojni napadi pred golom Gornika rezultirali su s tri pogotka, što je na koncu bilo dovoljno za tri boda. 

U 52. minuti Wisla se vratila u meč golom Kanea, nedugo nakon toga Štilić je asistirao Szymanskom za prvo vodstvo domaćih, da bi potom Kante drugim golom stavio tačku na i u 82. minuti.

Štilić je na terenu proveo 86 minuta i bio je među najbolje ocijenjenim igračima Wisle Plock, koja se nakon večerašnje pobjede nalazi na petom mjestu i do kraja sezone će se boriti za mjesto u vrhu.

Poljska liga će ove sezone biti vrlo zanimljiva što se tiče bh. igrača. Osim Štilića tu su Emir Dilaver, Elvir Koljić i Jasmin Burić koji nastupaju za Lech, u Koroni su Adnan Kovačević, Ivan Jukić, Zlatko Janjić...

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi