Woodgate o golu nakon Begovićeve asistencije: E to je ono što želim

Bournemouth nezaustavljiv

Woodgate o golu nakon Begovićeve asistencije: E to je ono što želim

E. Škorić

Bournemouth je prije dva dana na gostovanju kod Millwalla slavio s 4:1.

Trešnjice su nastavile s odličnom formom u posljednje vrijeme, a posljednji trijumf im je bio šesti u niz s kojim su se probili na treće mjesto Championshipa, te će kroz doigravanje najvjerovatnije tražiti povratak u Premiership.

Dobru formu drži i Asmir Begović, bivši bh. reprezentativac, koji je protiv Milwalla čak upisao i asistenciju za drugi gol. Fenomenalno je ispucao jednu loptu za Danjumu koji zabija pogodak. Inače, Begović je ove sezone branio na čak 46 utakmica.

U još uvijek aktuelnoj takmičarskoj godini potpuno se vratio u formu i sigurno se može nadati transferu neki od jačih klubova. Proteklih sedmica najčešće se spominje Celtic.

Što se tiče njegove asistencije, prokomentarisao ju je i menadžer Bournemoutha Jonathan Woodgate.

"Taj pogodak nakon asistencije Begovića je ono što želim da radi i da bude moja momčad. Asmir i Arnie (strijelac gola op.a) su bili sjajni, ali da li ste primijetili Jeffersona Lermu? Zatvorio je otprilike dva-tri igrača Millwalla i zbog toga je bilo dosta prostora da se dođe do gola. Asmir je sjajno ispucao za Arnieja, ali Jeff je taj koji je obavio glavninu posla", rekao je Woodgate.

Bournemouth je u seriji od šest pobjeda,a već sutra protiv Brentforda na domaćem terenu ima priliku da nastavi taj sjajan niz. Međutim, neće to biti laka utakmica za Begovića i društvo jer im u goste dolazi petoplasirana ekipa lige uz Bournemouth druga najefikasnija momčad. Trešnjice su ove sezone dale 73, a Brentford 72 gola. Primjera radi, vodeći Norwich je dao 66.

Iako je ove sezone sjajan na golu Bournemoutha, Begović nije na spisku selektora Ivajla Peteva i odavno nije među Zmajevima, zbog čega je i sam lično frustriran. U šali je nedavno u izjavu za Novu TV kazao da "selektor možda nema kablovsku, isključili su mu je, pa ne može da gleda utakmice iz Engleske".

Svojevremeno je bio nezamjenjiv na golu Zmajeva, a s bh. reprezentacijom je nastupao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. No, očigledno postoje neki razlozi zbog kojih nije član reprezentacije BiH posljednje vrijeme. Suludo je govoriti da je to zbog (ne)kvaliteta kao golmana Bournemoutha ili loše forme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti