Fenomenalna asistencija Asmira Begovića: Digao je glavu i lansirao savršen pas

Visok trijumf Bournemoutha

Fenomenalna asistencija Asmira Begovića: Digao je glavu i lansirao savršen pas

A. Čaušević

Asmir Begović je upisao asistenciju u visokom trijumfu Bournemutha na gostovanju kod Millwalla, završeno je 1:4.

Trešnjice su nastavile s odličnom formom u posljednje vrijeme, a večerašnji trijumf im je bio šesti u niz s kojim su se probili na treće mjesto Championshipa.

Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu kada su gosti imali tri gola razlike. Zabijali su redom Biling, Danjuma i Brooks.

Asistenciju za drugi gol imao je Begović koji je na fenomenalan način ispucao jednu loptu. Bio je to savršen pas za Danjumu koji je na kraju i zatresao mrežu.

Na startu nastavka domaći su se vratili preko Vallacea, ali je Solanke zapečatio sudbinu kluba iz Londona te postavio konačan rezultat na meču.

Bournemouth je s ovom pobjedom praktično osigurao nastup u play-offu, a ostaje da se vidi s koje će to pozicije biti. Do kraja regularnog dijela su ostala još tri kola.

Inače, Begović je ove sezone branio na čak 46 utakmica. Mrežu je uspio sačuvati na 17 utakmica, a večeras je stigao i do asistencije.

Iskusnom Trebinjcu koji ove sezone zaista brani u izvrsnoj formi na kraju sezone ističe ugovor s Bournemouthom pa će biti zanimljivo za vidjeti gdje će nastaviti karijeru.

U još uvijek aktuelnoj takmičarskoj godini potpuno se vratio u formu i sigurno se može nadati transferu neki od jačih klubova. Proteklih sedmica najčešće se spominje Celtic.

Top Komentari

Mowzilla
Veliki si Asmire ⚜️
11 1
user1583752673
Nemojte zezat bolji je Piric golman koji nema kluba a zovu ga u reprezentaciju
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi