Asmir Begović na ljeto napušta QPR i potpisuje za slavni klub?
Foto: Dennis Goodwin

Nekadašnji bh. reprezentativac

Asmir Begović na ljeto napušta QPR i potpisuje za slavni klub?

Endin Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, ove sezone brani u dosta dobroj formi u engleskom QPR-u, ali čini se da bi iskusni golman na ljeto mogao ponovo da spakuje kofere i promijeni sredinu.

Begović je prošlog ljeta odlučio da karijeru nastavi u Championshipu nakon što je napustio Everton, te je kao slobodan igrač stigao u QPR.

Dolazak u londonski klub za Begovića je bio dobar potez jer je postao prvi golman QPR-a, a za kratko vrijeme dobio je i kapitensku traku.

Ove sezone Begović je imao nekoliko zapaženih utakmica i pokazao je da i pored činjenice što ima već 36 godina i dalje ima šta da pokaže na fudbalskom terenu.

Begović je QPR-om potpisao ugovor do kraja ove sezone i u Londonu su zainteresovani za nastavak saradnje.

No, Begovićeve partije nisu prošle nezapaženo i bh. golman bi mogao ponovo da promijeni klub.

Oglasi

Ovih dana se uveliko na Otoku piše o nekadašnjem bh. reprezentativcu koji bi na ljeto mogao da napusti QPR i potpiše za slavni klub.

U pitanju je škotski Celtic koji će na ljeto ostati bez prvog golmana jer je već jasno da će iskusni Joe Hart napustiti ovaj klub, a prema pisanju medija na Otoku upravo je Begović prvi kandidat da ga zamijeni na golu.

Daily Record piše da je Begović na listi želja Celtica i da u škotskom klubu pripremaju ponudu za bh. golmana, a posebno ih raduje činjenica što ga mogu dovesti besplatno jer mu ističe ugovor s QPR-om.

Begović je svjestan da QPR želi da mu produži ugovor, ali jasno je ni da se poziv kluba poput Celtica ne može odbiti tako lako. Očekuje se da će bh. golman čekati kraj sezone, a potom će donijeti odluku o svojoj budućnosti.

Oglasi

Iskusni bh. golman je u dosadašnjem dijelu sezone u svim takmičenjima upisao čak 46 nastupa za QPR.

Pomogao je londonskom klubu da osigura opstanak u Championshipu jer je QPR kolo prije kraja sezone na 17. mjestu sa 53 boda i ima šest bodova više od Birminghama koji je na poziciji koja vodi u niži rang.

Prije nekoliko godina Begović je odlučio da se oprosti od dresa bh. reprezentacije za koju je upisao 63 nastupa.

U seniorskom fudbalu debitovao je za Portsmouth, a pored QPR-a u karijeri je još branio za La Louviere, Macclesfield, Bournemouth, Yeovil Towin, Ipswich, Stoke City, Chelsea, Qarabag, Milan i Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi