Hoće li ovo biti prekretnica: Begoviću bi konačno moglo svanuti u Evertonu?

Ministar odbrane ima pravo da se nada

Hoće li ovo biti prekretnica: Begoviću bi konačno moglo svanuti u Evertonu?

E. Ganibegović

Bh. golman Asmir Begović ljetos je iz Bournemoutha prešao u Everton.

Naš Ministar odbrane je do sada nastupio na tek četiri utakmice za tim s Goodisona, a prednost na golu Karamela ispred njega ima Jordan Pickford.

Ipak, Asmir Begović se sada ima na osnovu čega nadati da bi mogao imati malo više prostora za igru u timu iz Liverpoola, s obzirom na to da bi Rafael Benitez trebao dobiti otkaz.

Novinar britanskog "Athletica" David Ornstein objavio je vijest kako je jučerašnji poraz od Norwich Cityja kap koja je prelila čašu, te da će 61-godišnji Španac biti slobodan u potrazi novog posla.

Benitez je ljetos naslijedio Carla Ancelottija na klupi Evertona i potpisao ugovor na tri godine, što se u startu nije svidjelo navijačima ovog kluba, s obzirom na to da je vodio njihove ljute rivale, ekipu Liverpoola. 

"Ja sam profesionalac. Imam dovoljno iskustva i došao sam ovdje riješiti probleme koji se ovdje možda nalaze još od prije pet godina", rekao je jučer nakon utakmice Benitez i nastavio:

"Moram se pobrinuti da analiziram sve vrste pogrešaka koje radimo i da ih izbjegnem u budućnosti. Druge stvari nisu u mojim rukama. Moram raditi svoj posao."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Benitez je ove sezone Everton vodio na 22 utakmice, ostvario sedam pobjeda, četiri remija i čak 11 poraza, a trenutno se ekipa nalazi na samo šest poena iznad zone ispadanja i to sigurno nije rezultat koji se poklapa s ambicijama uprave i navijača Evertona.

Vrlo je izgledno, dakle, da će Benitez dobiti otkaz, a vidjet ćemo ko će ga naslijediti na užarenoj klupi. Za nadati se da će doći neko ko će više šanse za igru pružiti našem Begoviću, tim više što se Pickford povezuje s odlaskom iz Evertona.

Promo

Top Komentari

Zeromalzinho
znaš kada će Englezi pustit da brani ispred njihovog prvog golmana reprezentacije
10 0
emanuelmacron
realno gledajuci da je dobar golman ,branio bi,al on je 'Ministar odbrane 'samo za boslje , ali mi se u to najbolje razumijemo sta glupi stranci znaju, cuj ministar odbrane
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi