Dugo nismo vidjeli od Asmira Begovića ono što je uradio za vikend na legendarnom stadionu

Njegov QPR slavio sa 2:0

Dugo nismo vidjeli od Asmira Begovića ono što je uradio za vikend na legendarnom stadionu

Endin Čaušević

Iskusni bosanskohercegovački golman Asmir Begović nedavno je potpisao za QPR gdje je za kratko vrijeme postao prvi golman i dobio čak kapitensku traku. Njegov tim je za vikend pobijedio u gostima Middlesbrough, a upravo je Begović bio glavna tema navijača QPR-a nakon ove utakmice.

QPR je uspio nakon dva uzastopna pobjeda da dođe do tri boda na neugodnom gostovanju kod Middlesbrougha, a londonski klub u ovom meču slavio je sa 2:0.

Gosti su do pobjede došli golovima Dozzella i Colbacka, no na kraju u centru pažnje bio je Begović koji je na ovoj utakmici podsjetio sve na svoje slavne dane kada je bio na vrhuncu karijere.

Begović je nakon dvije sezone napustio Everton i odlučio je da pronađe klub gdje će ponovo biti prvi golman, a kada je stigla ponuda QPR-a nije imao dileme gdje će nastaviti karijeru.

Nekadašnji golman bh. reprezentacije je dobio čak kapitensku traku u QPR-u što dovoljno pokazuje kakav status ima u ovom klubu, te da je napravio pravi izbor što je odbio Luton i ostanak u Premiershipu, te je došao u tim iz nižeg ranga.

Oglasi

Iako ima već 36 godina jasno je da Begović može još mnogo toga da pruži, a to je demonstrirao najbolje upravo na meču protiv Middlesbrougha na legendarnom Riverside stadionu.

Begović je bio najzaslužniji što je QPR stigao do tri boda jer je imao nekoliko nevjerovatnih odbrana i podsjetio je na svoju formu koja ga je krasila dok je branio za Stoke City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusni bh. golman dobio je velike pohvale navijača QPR-a koje je oduševio odbranama protiv Middlesbrougha, a sada se pojavio i video na kojem se može vidjeti kako je Begović briljirao za vikend.

Begović je s QPR-om potpisao ugovor na godinu dana, ali ukoliko nastavi s takvim partijama sigurno da neće biti iznenađenje ukoliko produži saradnju s londonskim klubom.

Top Komentari

vedin
Još uvijek naš najbolji golman!
0 1
HamzaVojvoda
Gde je onaj strucnjak sto rece da je begovicu zavrsena karijera otkad je repku napustio? Koji bolid
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi