Begović tek stigao u QPR, a danas se vidjelo kakvo poštovanje ima u tom klubu!

Slavili u Cardiffu

Begović tek stigao u QPR, a danas se vidjelo kakvo poštovanje ima u tom klubu!

Endin Čaušević

Fudbaleri QPR-a danas su u gostima pobijedili Cardiff sa 2:1 u meču drugog gola engleskog Championshipa, a u centru pažnje našao se nekadašnji bh. reprezentativac Asmir Begović koji je i danas bio na golu gostiju.

Begović je prošlog mjeseca potpisao za QPR iako se špekulisalo da bi mogao ostati u Premiershipu jer je imao ponudu Lutona, no na kraju se naš iskusni golman odlučio na QPR.

Prošlog vikenda QPR je doživio težak poraz od Watforda sa 4:0, no Begović je u toj utakmici pokazao da će biti pojačanje za londonski klub s obzirom da je spasio svoj tim još veće blamaže.

Begović je i danas bio na golu QPR-a od prve minute, a njegov tim uspio je na gostovanju kod Cardiffa da slavi sa 2:1 i dođe do prvih bodova u ovoj sezoni.

Pobjedu gostima iz Londona donijeli su Armstrong koji je pogodio za 1:0 u 34. minuti, te Paal golom u 66. minuti. Begović je loptu iz mreže morao da vadi u 79. minuti nakon što je Ugbo smanjio rezultat, no na kraju je QPR sačuvao prednost i slavio.

Oglasi

Iako je Begović tek stigao u QPR prošlog mjeseca jasno je koliko njegovo iskustvo znači treneru Garethu Ainsworthu.

Koliko Begovića već sada cijene u londonskom klubu najbolje pokazuje činjenica da je nekadašnji bh. reprezentativac i danas nosi kapitensku traku.

QPR nije pred početak sezone objavio ko će biti kapiten, no kako stvari stoje to će gotovo sigurno biti Begović. I u drugom meču sezone ovaj 36-godišnjak je dobio kapitensku traku, a na terenu je pokazao da to zaslužuje.

Begović je i danas imao nekoliko veoma dobrih intervencija i sigurno da je među najzaslužnijim što je QPR došao do pobjede.

Inače, iskusni bh. golman s QPR-om potpisao je ugovor na godinu dana. Begović je najbolje dane karijere proveo U Portsmouthu, Stoke Cityju, Chelseaju, Qarabagu, Bournemouthu, Milanu i Evertonu iz kojeg je i stigao u QPR.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 63 nastupa, a iz dobro poznatih razloga već neko vrijeme nije na spisku.

Top Komentari

vedin
Ministar odbrane!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi