Asmir Begović je prije osam godina bio glavna tema fudbalske javnosti u cijelom svijetu

Zabio gol i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Asmir Begović je prije osam godina bio glavna tema fudbalske javnosti u cijelom svijetu

E. Čaušević

Bh. golman Asmir Begović ljetos se vratio u Premiership nakon što je potpisao za Everton.

Begović je odlučio da napusti Bournemouth na kraju sezone i potpiše za Everton gdje ima trenutno ulogu rezervnog golmana, te je u dosadašnjem dijelu sezone upisao tri nastupa.

Naš golman nalazi se danas ponovo u centru pažnje jer je za njega svaki 2. novembar poseban dan nakon onoga što se desilo 2013. godine.

Naime, tada je Begović branio za Stoke gdje je bio standardan čuvar mreže, a fudbalski svijet je brujio o bh. golmanu na današnji dan prije osam godina kada je postigao nevjerovatan gol.

Begović je iz svog kaznenog prostora ispucao loptu na samom početku utakmice koja je odskočila ispred golmana Southamptona i uspjela je da ga prevari i završi u mreži.

Navijači na stadionu bili su u šoku zbog Begovićevog gola, a ni naš golman nije odmah bio baš svjestan šta je uradio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga utvrđeno je da je Begović zabio gol sa skoro 98 metara udaljenosti zbog čega je dvije godine kasnije ušao u Guinnessovu knjigu rekorda jer je postigao gol s najveće udaljenosti u historiji fudbala.

Top Komentari

Mowzilla
Askona je to, vitez BiH ⚜️
5 0
K79
i onda likovi poput @Nogometas uporno pljuju po čovjeku i kazu da levat hahahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije