Begović branio u najjačoj ligi svijeta nakon 900 dana i odmah napravio čudesnu odbranu

Među najboljim intervencijama kola

Begović branio u najjačoj ligi svijeta nakon 900 dana i odmah napravio čudesnu odbranu

A. Čaušević

Asmir Begović se u ljetnom prijelaznom roku priključio Evertonu kako bi bio rezerva Jordanu Pickfordu. 

Begović je branio u nekoliko pripremnih mečeva, a potpuno iznenađujuće priliku za igru dobio je i za vikend na gostovanju kod Aston Ville.

Golman engleske reprezentacije je istegao rame te je Rafael Benitez od prve minute među stative postavio bivšeg bh. reprezentativca.

Iskusni Trebinjac je na kraju tri puta vadio loptu iz svoje mreže, ali je u prvom poluvremenu izveo jednu od najboljih odbrana karijere.

Naime, nakon jednog ubačaja iz kornera iz Mings je iz blizine šutirao glavom, međutim naš golman je uspio odbraniti snažan šut, da bi uz pomoć saigrača loptu izbio u korner.

[facebook]https://www.facebook.com/Everton/videos/212645484261042/[/facebook]

Ovu odbranu je ugledni Sky Sports uvrstio u jednu od najboljih 5. kola zajedno sa intervencijama Davida De Gee i Lukasza Fabianskog na meču West Ham - Manchester United. 

Inače, Begoviću je bila prva utakmica u Premiershipu nakon 900 dana. Posljednji put je u najjačoj ligi svijeta branio u aprilu 2019. godine i to na susretu Bournemouth - Burnley.

Sa tri gola protiv Aston Ville iskusni čuvar mreže je od svog posljednjeg "clean sheeta" U u Premiershipu primio 22 gola. Mrežu je sačuvao protiv Brightona u decembru 2018. godine.

Begović je u Engleskoj promijenio nekoliko klubova, a vrhunac karijere mu je svakako bilo branjenje u Chelseaju s kojim je i osvojio Premiership.

Promo

Top Komentari

Chico
Najbolji golman kojeg smo ikad imali... ostao na 50 utakmica u reprezentaciji da ne bi ugrozio "rekorde" raznoraznih "kapitena", rodjaka, "selektora" i sl.
20 6
Celtic
Šta mu vrijedi da brani u Realu kad ne brani u Bošnjakoturskoislamogoslosporu...
17 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi