Asmir Begović hvali Liverpool: Zadovoljstvo je igrati protiv takvog kluba
Begović je za Bournemouth branio u ukupno 53 utakmice, a 10 puta je mrežu sačuvao netaknutom (Foto: EPA)

Pred sutrašnji meč

Asmir Begović hvali Liverpool: Zadovoljstvo je igrati protiv takvog kluba

M. Šljivak

Golman engleskog Bournemoutha Asmir Begović ove sezone je odbranama često spašavao svoj tim

U utorak je ovaj tim prekinio seriju od četiri poraza trijumfom nad Huddersfieldom (2:1), a bh. golman je imao nekoliko zaista sjajnih odbrana.

Zadovoljan je pobjedom 31-godišnji čuvar mreže, ali ističe kako je njegov tim imao dosta sreće.

"Huddersfield je igrao dosta dobro i sretno smo izvukli tri boda. Pogađali smo kada je trebalo. Mnogi govore da smo igrali bolje u prethodne četiri utakmice koje smo izgubili, pa na kraju igra na terenu ne donosi rezultat. Samo se bodovi broje", rekao je Begović.

Begović će u subotu pred sobom imati težak ispit. Rival je ove sezone odlični Liverpool za kojeg bh. golman ima samo riječi hvale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Potrošili su dosta novca i doveli su dosta kvalitetnih igrača. Bore se sa Manchester Cityjem i to će biti veliki izazov za nas. Radujem se što ću igrati protiv tima svjetske klase i protiv vrhunskih igrača. Igramo kući i pokušat ćemo dobiti meč. Biće izuzetno teško, ali moramo biti pametni i pružiti izuzetnu partiju. Sve je moguće u fudbalu", rekao je Begović.

Bh. golman je protekle sezone u dvije utakmice primio sedam golova od Redsa. Prvo su u prije godinu dana pregaženi sa 0:4 na svom terenu, a na Anfieldu su u aprilu poraženi sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi