Begovićev Bournemouth ne prestaje oduševljavati, West Ham pregazio Cardiff
Asmir Begović je standardan na golu Bournemoutha koji je na visokom šestom mjestu poslije večerašnje pobjede

Premier liga

Begovićev Bournemouth ne prestaje oduševljavati, West Ham pregazio Cardiff

E. Škorić

Dosta efikasni bili su večerašnji mečevi 15. kola engleske Premier lige.

U Bournemouthu je domaća ekipa s 2:1 bila bolja od Huddersfielda, a na golu je svih 90 minuta bio naš Asmir Begović.

Wilson i Fraser su bili junaci Bournemotha. Prvo je Fraser asistirao Wilsonu za 1:0 u petoj minuti, a u 22. minuti Fraser je zabio na asistenciju Wilsona. Kongolo je postigao utješni gol za Huddersfield.

Bournemouth je došao na šesto mjesto s 23 boda i igra iznad svih očekivanja, a tim Eddiea Howea mogao bi se lako uključiti i u borbu za Evropu.

West Ham je stigao do nove pobjede, pošto je s 3:1 razbio Cardiff, a dvostruki strijelac bio je bivši napadač Arsenala Lucas Perez, a jednom se u strijelce upisao i Antonio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brighton je veliki dio meča igrao s igračem manje, no svejedno je uspio da s 3:1 pobijedi Crystal Palace, koji je sada na tri boda od opasne zone.


Premier liga, 15. kolo:
Bournemouth - Huddersfield 2:1 (Wilson 5, Fraser 22/ Kongolo 38)
Brighton - Crystal Palace 3:1 (Murray 24 - penal, Balogun 31, Andone 45/ Milivojević 81 - penal)
West Ham - Cardiff 3:1 (Perez 49, 54, Antonio 61/ Murphy 96)

Top Komentari

Seva1956
E moj Škoriću , izvještaj ti je NULA. Bio je jedan Škorić , golman u Dinamu, a ti ne spomenu da je junak i najbolji igrač na utakmici bio golman Bormuta-Asmir Begović,.(odbranio je pet zicera) Pisao si izvještaj ,a nisi gledao utakmicu,
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi