Primio gol, ali pružio partiju sezone! Begović 'skidao' zicere i spasio Bournemouth
Bh. golman je dovodio napadače Huddersfielda do ludila, posebno u prvom poluvremenu (Foto: Premier League)

Bh. golman imao pet vrhunskih odbrana

Primio gol, ali pružio partiju sezone! Begović 'skidao' zicere i spasio Bournemouth

Reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović blistao je na sinoćnjoj utakmici protiv Huddersfielda u 15. kolu Premier lige.

Bournemouth je nakon četiri uzastopna poraza konačno upisao jedan trijumf kojim se popeo na šesto mjesto tabele. Bilo je 2:1, a glavni junak utakmice bio je Ryan Fraser koji je upisao pogodak i asistenciju.

Međutim, Asmir Begović je sinoć bio pravi Bournemouthov heroj iz sjene, pošto je u nekoliko navrata spašavao svoj tim nevjerovatnim intervencijama.

Iako nije uspio sačuvati svoju mrežu, Begović je sinoć vjerovatno odigrao partiju sezone. Prema zvaničnoj statistici Premier lige, naš golman je imao pet odbrana od kojih su neke bile zaista vrhunske, u šta se možete uvjeriti ako pogledate snimak utakmice.

Posebno je Begović bio raspoložen u prvom poluvremenu, kada je redom zaustavljao opasne pokušaje Laurenta Depoitrea i Aarona Mooya. Jedino ga je uspio savladati Terence Kongolo, koji je glavom pogodio u 38. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Asmir Begović je ove sezone branio na svih 15 utakmica u Premier ligi, upisao je sedam pobjeda, šest poraza i četiri clean sheeta. Za sada je imao ukupno 44 uspješne intervencije.

Top Komentari

Laola
Bravo Bega, nedaj Sehi da se zajebava i bude prvi golman reprezentacije ;)
31 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi