Asmir Begović nema namjeru da napusti Bournemouth!
Begović je član Bournemoutha postao 2017. godine kada je za 10 miliona funti stigao iz Chelseaja. Ipak, na golu ovog tima se i nije baš proslavio jer je primio 103 gola u 60 nastupa (Foto: EPA)

Želi ostati u klubu

Asmir Begović nema namjeru da napusti Bournemouth!

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović (31) navodno se jučer sukobio sa menadžerom Bournemoutha Eddiejem Howeom.

Daily Mirror tvrdi kako Begović nije dobro podnio činjenicu da ga je Howe zamijenio iskusnim poljskim golmanom Arturom Borucem na poziciji jedinice, te je nazdovoljstvo eskaliralo žestokom raspravom na treningu.

Odmah su se pojavile informacije kako će Begović na kraju sezone i napustiti Bournemouth, ali od toga neće biti ništa. Daily Echo ipak tvrdi da su Begović i Howe riješili sve nesporazume. Asmir se želi ponovo izboriti za mjesto prvog golmana, ali za to će morati dosta raditi.

To je nedavno u razgovoru sa engleske medije potvrdio i sam Howe, koji je Boruca nagradio mjestom među stativama zbog odnosa i rada na treningu.

"Moraće da se dokaže na treningu. Nema druge preporuke za ulazak u tim. To kažem svakom igraču, bilo da je u pitanju golman ili igrač u polju. Sve se ocjenuje po radu na treningu, a kada se dobije šansa, to povjerenje morate i opravdati. Asmiru svakako preporučujem da radi kao što je i ranije. Njegova posvećenost timu nikada nije bila upitna. Ipak, jednostavno sam osjetio da moram nešto promijeniti nakon serije koju smo imali. Vjerujem da će se vratiti i imati važnu ulogu u ostatku sezone", istakao je Howe.

Sa druge strane Boruc je jako dobro odradio tri meča na golu umjesto Begovića. Čak dva je puta uspio sačuvati mreži (West Ham i Chelsea), ali je prethodnog vikenda imao i kiks u duelu protiv Cardiffa kada su poraženi sa 2:0.

Ipak, kako sada stvari stoje Begović će ostati rezerva i u narednim utakmicama i moraće da čeka slabije partije 39-godišnjeg poljskog golmana, kako bi se vratio među stative.

Artur Boruc posebnom dijetom održava formu

Eddie Howe dao je Borucu šansu da brani, iako je već 39-godišnjak.

Howe ima jasan stav u vezi Boruca i Begovića. Poljak za sada ima prednost jer je žestoko i naporno radio prethodnih mjeseci.

"Ovo je nagrada za njegov profesionalizam", rekao je Howe, te je nastavio:

"Iako je u poznim godinama, održava svoje tijelo u odličnoj formi i odlučio sam da ga nagradim. Otkako radimo zajedno, uvijek je bio dobro spreman, ali ovo je trenutno najbolja forma u kojoj se našao", istakao je Howe i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pazi šta jede, ima posebnu dijetu, pazi na stil života i to mu se isplati. Izgleda odlično, motivisan je, trenira jako dobro i zaslužio je da brani. Bio je velika podrška Asmiru, trenirao je na sjajan način i pokazao je fantastičan pristup. U njegovim godinama nije lako stalno putovati i sjediti na klupi. Zadovoljan sam njegovim radom i ovo je nagrada za njegovo strpljenje i timski rad", istakao je Howe.

Interesantno je svakako da je prije utakmice sa West Hamom, kada se vratio na gol, Boruc posljednji put branio prije 18 mjeseci u utakmici protiv Burnleyja, ali je redovno branio u Kup utakmicama kojih nije bilo mnogo.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ako živi sa ženom normalno je da će slušati ženu. Neće vas slušati.
0 3
Zato sto gospodja Begovic a ona je Kanadjanka ne zeli napustiti Englesku te zato Asmir Begovic mora slusati zenu, kako zena kaze.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi