Begović je imao još jednu čudesnu odbranu, ali ga je defanzivni dio ekipe izdao
Foto - Screenshot

Bournemouth u borbi za doigravanje

Begović je imao još jednu čudesnu odbranu, ali ga je defanzivni dio ekipe izdao

M. Šljivak

Bournemouth je u 32. kolu Championshipa poražen na svom terenu od Cardiffa sa 2:1.

Gosti su iskoristili dvije greške odbrane domaćeg tima i zabili su dva pogotka, te su na kraju stečenu prednost uspjeli odbraniti.

Morrison je u 28. minuti pogodio za 0:1. Wilson je ubacio iz kornera, Begović je ostao na liniji, a odbrana domaćeg tima pušta samog Morrisona na skok i ovaj zabija za 0:1.

Potom je Asmir imao jednu zaista fenomenalnu odbranu kojem je ostavio nadu svom timu, no odbrana ga je izdala u 37. minuti kada je dosuđen penal kojeg u gol za 0:2 pretvara Moore.

Bournemouth je pogotkom Longa u 67. minuti uspio da smanji rezultat na 1:2, imali su još nekoliko odličnih šansi, no Philipps je na golu Cardiffa bio fenomenalan.

Ovim porazom Bournemouth je pao na sedmu poziciju i predstoji im velika borba za plasman u doigravanje za plasman u Premiership.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Prvi gol njegov kao protiv Kipra kad smo primili sa lijeve strane. Penal da odbrani je u još uvijek u domenu naučne fantastike. Bego naš. :D
2 0
SEDYnn
Ovaj sportsport.ba je postao diletta leota..neki ga u redakciji pravo otresa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije