Sjećate se Rivaldove glume iz 2002. godine? Begović ga je nadmašio!

Trebinjac u centru pažnje

Sjećate se Rivaldove glume iz 2002. godine? Begović ga je nadmašio!

A. Čaušević

Asmir Begović je bio u centru pažnje tokom revanš susreta polufinala play-offa za plasman u Premiership između Brentforda i Bournemoutha.

Begović je iza sebe imao turbulentno prvo poluvrijeme. Požutio je zbog bespotrebnog pokušaja otimanja lopte, a nakon toga je i otišao u prazno, ali su ga saigrači spasili.

I u drugom poluvremenu susreta je bio u žiži dešavanja, ali ne zbog sjajnih intervencija kojim bi pomogao svom timu da dođe do željenog cilja.

Naime, sredinom drugog poluvremena zabilježen je trenutak kao Begović simulira u nadi da će iznuditi crveno karton nekod od protivničkih igrača.

Oglasi

Kamera iz gola je pokazala da se Begović zapravo sudario sa svojim igračem da bi pao na teren kao pokošen i počeo se previjati od bolova.

Ova simulacija je podsjetila na onu iz 2002. godine kada je legendarni Rivaldo pogođen loptom u koljeno loptom, a on se počeo previjati i valjati od bolova kao da je napucan u lice.

Bilo je to na utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji i Japanu na duelu Turske i Brazila. Rivaldo se tada našao na stubu srama, ali se na kraju ipak zadnji smijao jer su Brazilci osvojili Mundijal.

Inače, Brentford je ovu utakmicu dobio s 3:1 te je prošao dalje sa ukupnih 3:2. Gubile su Pčele 0:1 u današnjem susretu, ali su sjajnim preokretom stigli do drugog uzastopnog finala u play-off. Ove godine se sigurno nadaju drugačijem ishodu.

Na drugoj strani Bournemouth će ponovo igrati u Championshipu. Begović je za Trešnjice vezan još jednu sezonu, pa će biti zanimljivo da li će odlučiti da ponovo brani u drugom rangu engleskog fudbala. 

Top Komentari

user1585252255
Koji kerovi.. covjek je nagazen, a primiti krampone ocito ne znate kako je.
26 0
Al. Ha
Novinar k.... jedan mislim da si se proslavio, ocigledno se vidi da nije gluma
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi