Asmir Begović voli igrati Fantasy: "Trebate mene dovesti jer nisam mnogo skup"
Bh. reprezentativac trenutno nije baš u najboljoj situaciji u Bournemouthu jer je postao rezervni golman, ali vjeruje da će se to brzo promijeniti. Također, poznat je da voli igrati Fantasy Football, te je otkrio kako napreduje ove sezone.

Otkrio i ko je golman u njegovom timu

Asmir Begović voli igrati Fantasy: "Trebate mene dovesti jer nisam mnogo skup"

E. Čaušević

Bosanskohercegovački golman Asmir Begović ne proživljava baš najbolje dane u Bournemouthu nakon što se preselio na klupu za rezervne igrače.

Begović je od dolaska iz Chelseaja bio standardan na golu Bournemoutha, ali je trener ovog time Eddie Howe sve iznenadio kada je odlučio da bh. golmana preseli na klupi. Njegovo mjesto dobio je Arthur Boruc koji je imao nekoliko dobrih partija.

Ipak, Begović je u nekoliko navrata izjavio da vjeruje da će se vratiti u tim i da daje maksimum na treninzima. Također, Begović je poznat po tome što voli igrati Fantasy Football za Premiership i odlučio je otkriti kako mu trenutno ide u ovoj sezoni, te savjetovati ostale igrače koje fudbalere Bournemoutha trebaju dovesti.

"Počeo sam dobro sezonu. Fantasy Football je duga sezona i s nekim igračima nisam imao sreće, ali sada sve to izgleda dosta bolje. Golman kojeg sam od početka izabrao je Ederson koji je zaista dobar i donosi dosta bodova i on će mi ostati izbor", rekao je Begović, te dao savjet igračima koga od Bournemoutha trebaju imati u svom timu:

"To sam ja, nisam mnogo skup i to je bitno. Ima tu još neki igrača Willson, Brooks i još neki. Imamo nekoliko igrača koji mogu napraviti razliku na utakmici i svakako da bi svi trebali malo obratiti pažnju na naš tim. Nisu preskupi, a isplate se".

Asmir Begović bi se trebao zabrinuti: Menadžer Bournemoutha sipa komplimente Arturu Borucu

Boruc je u dva meča zadržao mrežu netaknutom, ali je zatim primio pet pogodaka u naredne dvije utakmice protiv Cardiffa (2:0) i Liverpoola (3:0).

Međutim, menadžer engleskog premier ligaša očigledno nema namjeru da vraća Begovića na gol u dogledno vrijeme, a o Borucu konstantno govori u hvalospjevima.

Njegov posljednji intervju trebao bi itekako zabrinuti bh. čuvara mreže, jer Howe ima ogromno povjerenje u Boruca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Može li Boruc braniti i u 40. godini? Vjerujem da može. Zavisi od njegove motivacije i želje. Trenutno vidim čovjeka koji je veoma fokusiran na ono što radi i to radi dobro u korist tima. Odlično je pripremljen i ovo je najbolja forma u kojoj sam ga vidio. Fizički je zaista na visokom nivou. Niko ne bi mogao reći da ima 39 godina, jer se to ne vidi na njemu i ne osjeti se u igri. To je svakako velika stvari. Pazi na sebe i vrhunski je golman", pohvalio je Howe svog prvog golmana.

Begović je od dolaska iz Chelseaja u ljeto 2017. godine bio prvi golman ispred Poljaka. Nije propustio nijednu minutu u Premiershipu, a u 60 nastupa je primio 103 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi