Varešanović i pored ubjedljivog poraza tvrdi: Siguran sam da smo na pravom putu!

Bordo tim se sprema u Antaliji

Varešanović i pored ubjedljivog poraza tvrdi: Siguran sam da smo na pravom putu!

S. Mlaćo
Nogometaši Sarajeva upisali su danas težak poraz od ukrajinskog Shakhtara. Tek na startu meča bordo momci su se držali, a onda primili četiri pogotka.

Mogli su i mnogo više, pa se može reći da su i dobro prošli. Svoje viđenje meča dao je šef struke bordo tima Mirza Varešanović.

Varešanović je kazao da je siguran da je njegov tim na dobrom putu.

“Što se tiče utakmice, sa prvih 25 minuta sam jako zadovoljan. Protivnik je ekipa koja za sedam dana igra meč Evripske lige. Djelovali su odmornije i lakše, a onda smo u osam minuta primili tri gola. Dva smo primili sa pasovima koje ne smijemo da radimo na ovom nivou.. Mi smo jučer imali dva treninga, teške su noge, igrači su još umorni, ali siguran sam da smo na dobrom putu, da ćemo napraviti prave stvari“, rekao je Varešanović te dodao.

“Vjerujem da ćemo biti spremni za početak prvenstva te kvalitetni“.

Kako će reagovati navijača FK Sarajevo nakon ovog meča ostaje da se vidi. Treba istaći da su oni sinoć iskazali nezadovoljstvo pored prostorija kluba u našem glavnom gradu.

Oglasi

Najvatreniji navijači Sarajeva ne mogu da se pomire s tim da je za novog šefa struke imenovan Mirza Varešanović, a za lošu rezultatsku situciju u klubu krive i direktoricu Ajlu Alimanović, te nekadašnjeg sportskog direktora Emir Hadžića.

Da, neće odustati od svoje borbe, bez obzira što su čelnici kluba u ovom prelaznom roku doveliki nekoliko zvučnih pojačanja, govori i sinoćnja akcija.

Naime, na zgradi u kojoj su smještene prostorije kluba i pored nje, jutros su osvanuli grafiti, a na meti onih koji su ih pisali, našli su se pomenuti Mirza Varešanović, Ajla Alimanović i Emir Hadžić.

"Odlazite", "Emire odlazi", "Čičkove ulje odlazite" i "Ajla odlazi", "Gnjide odlazite" samo su neki od grafita koji su jutros osvanuli na zgradi u Titovoj 38/b.

No, to nije sve, odnosno, ako ćemo suditi po sinoćnjoj akciji, najvatreniji navijači FK Sarajevo, najviše zamjeraju direktorici kluba, pa je na radnji njenog supruga koja se nalazi u neposrednoj blizini klupskih prostorija, osvanulo mnogo poljepljenih papira sa porukama za Ajlu Alimanović.

Oglasi

"Ajla, kakva je roba kod braće Mamić?", Ajla, zašto se družiš sa bjeguncima od zakona?", Ajla, zašto si govorila da jedva čekaš da Emir Hadžić ode?", Ajla, kada je idući FKS party povodom proslave ničega?", Ajla, stidiš li se gu*ice, kad već obraza nemaš", "Ajla, za koliko mjeseci smo najbolji klub u državi?", samo su neke poruke koje su sasvim sigurno jutros iznenadile sve uposlenike kluba, ali i ljude koji su prolazili pored spomenutogg objekta i prostorija kluba.

Podsjetimo, nakon imenovanja Mirze Varešanovića za šefa stručnog štaba, najvatreniji navijači Sarajeva Horde zla, izdali su službeno saopštenje u kojem od Ismira Mirvića tražili da povuče takvu odluku.

"Ovo otvoreno pismo ćemo završiti zaključkom, tj. činjenicom koju vi, kao osoba koja dolazi iz kapitalističke sredine, ne uspjevate da shvatite već preko godinu dana koliko ste na čelu našeg kluba, a to je: Fudbalski klub Sarajevo (i ne samo Sarajevo, već svaki drugi fudbalski klub sa historijom i navijačkom bazom) nije i neće biti ničije privatno vlasništvo, bez obzira na količinu novca koju neko uloži u njega, već će uvijek i zauvijek biti vlasništvo onih koji za njega doslovice žive i umiru, tj. njegovih navijača!

Stoga, ovim putem od Vas tražimo da povučete odluku o imenovanju novog šefa stručnog štaba, obzirom da se radi o osobi koja je više puta pokazala nepoštovanje prema navijačima, inače ćemo u suprotnom biti primorani da pozovemo cjelokupan navijački korpus u bojkot svih utakmica Fudbalskog kluba Sarajevo.

Kako biste bolje (i napokon) razumjeli u kakav klub ste došli, predlažemo da se informišete o svim borbama koje su Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo i navijačka grupa Horde zla vodili u prošlosti, a sve za boljitak Fudbalskog kluba Sarajevo, i iz istih izašli kao pobjednici jer SARAJEVO – TO SMO MI, I SAMO MI!", između ostalog su napisale Horde zla.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647189634
Ja navijam za klub a ne za pojedince... Svi na Koševo manite se čorava posla o dječijih bojkota!!
11 2
plemic
na pravom putu ka federalnoj ...
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti