Asmir Suljić našao novi klub
DVTK

Vratio se u Mađarsku

Asmir Suljić našao novi klub

M. Šljivak

Bh. fudbaler Asmir Suljić našao je novi klub.

Ovaj 29-godišnji ofanzivac je potpisao ugovor sa mađarskim Diosgyorom, te se vraća u Mađarsku nakon dvije i po godine.

"Asmir je dobro poznat ljubiteljima fudbala u Mađarskoj. Svojom atraktivnom igrom je pomogao svojim klubovima da ostvare odlične rezulate. Dobar je tehničar i veoma mu je teški uzeti loptu. Možda ne zabija previše golova, ali je odličan asistent", rekao je sportski direktor kluba Miklos Benczes.

A ekipi DVTK-a će pomoć itekako trebati s obzirom na to da su posljednji na tabeli mađarskog prvenstva.

Suljić ističe da je jedva čekao da se vrati u Mađarsku.

"Želio sam se vratiti u Mađarsku. Imao sam ugovor u Izraelu, ali kada me je DVTK kontaktirao, odmah sam želio doći. Hvala za priliku, spreman sam za izazove", rekao je Suljić.

Bh. fudbaler stiže u Mađarsku iz Izraela gdje je igrao za Maccabi Petah Tikvu, a igrao je još u Poljskoj za Zaglebie, ljubljansku Olimpiju, te Ujpest, Videoton i Fehervar u Mađarskoj.

Karijeru je počeo u FK Sarajevo.

Promo

Top Komentari

user1583752673
Mogao si se i u Sarajevo vratit brate
3 0
erminnnn
Hvala za sve sretno do ponovnog susreta H1987Z
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi